Ήρθε η ώρα να ενισχύσουμε τη φυσική μας κατάσταση και να κάψουμε πολλές θερμίδες με την προοπτική να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά που πήραμε την περίοδο των γιορτών.

Η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη μας προτείνει ένα πολύ απλό, αλλά και πολύ απαιτητικό πρόγραμμα που βασίζεται στην εναλλαγή δύο ασκήσεων. Πρόκειται για τα Jumping Jacks (ταυτόχρονες ανατάσεις των χεριών και αναπήδηση) και τις  Άρσεις ποδιού (Εναλλάξ άρσεις των γονάτων φέρνοντας τον αγκώνα στο αντίθετο πόδι, γνωστά και ως High knees).

Jumping Jacks

High Knees

Η σειρά των ασκήσεων:

30″ Jumping Jacks

20″ Άρσεις ποδιών

30″ Jumping Jacks

20″ Άρσεις ποδιών

30″ Jumping Jacks

20″ Άρσεις ποδιών

30″ Jumping Jacks

20″ Άρσεις ποδιών

Δύο λεπτά διάλειμμα

Αν είστε αρχάριοι ακολουθήστε το πιο πάνω πρόγραμμα ασκήσεων τρεις φορές. Αν είστε μεσαίας φυσικής κατάστασης κάντε το πέντε φορές, ενώ αν είστε σε πολύ καλή φυσική κατάσταση κάντε το επτά φορές.

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.