Το πρόγραμμα ασκήσεων για επίπεδη κοιλιά είναι σχεδιασμένο από την personal trainer κ. Σοφία Περδίκη με βάση τις αρχές της υψηλής έντασης διαλλειμματικής προπόνησης. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των ασκήσεων είναι η συνεχόμενη ροή τους όπως θα δείτε και στο βίντεο.

Ξεκινάμε με άρσεις του κορμού και μπουνιές χεριών.

Γυρίζουμε και κάνουμε την άσκηση mountain climber – που όπως υποδηλώνει το όνομά της μοιάζει με σκαρφάλωμα στο βουνό.

Καθόμαστε σχηματίζοντας ένα «τραπεζάκι» με τις παλάμες και τα πέλματα να ακουμπούν στο έδαφος. Από τη θέση αυτή ακουμπάμε τα δάκτυλα στη μύτη του αντίθετου ποδιού κάνοντας πέντε επαναλήψεις στη μία πλευρά και πέντε στην άλλη.

Ξαπλώνουμε και κινούμε εναλλάξ τα πόδια – φέρνοντας τα γόνατα προς τον κορμό με ταυτόχρονη στροφή του κορμού ούτως ώστε ο αγκώνας να «συναντήσει» το αντίθετο γόνατο.

Σηκωνόμαστε και από τη θέση «σανίδα» ακουμπάμε τη μύτη του αντίθετου ποδιού και επανερχόμαστε στη θέση σανίδα.

Γονατίζουμε με τις παλάμες και τα γόνατα να ακουμπούν στο έδαφος. Από τη θέση αυτή τεντώνουμε αντίθετο χέρι και πόδι και στη συνέχεια τα μαζεύουμε προς τον κορμό.

Εάν είστε αρχάριοι ξεκινάτε κάνοντας 15 επαναληψεις την καθε ασκηση που βλέπετε στο βίντεο.

Εάν είστε προχωρημένοι ξεκινάτε κάνοντας 15 επαναλήψεις την κάθε άσκηση που βλέπετε στο βίντεο. Επαναλαμβάνετε όλο το workout που βλέπετε στο βίντεο 3-4 φορές, κάνοντας  διάλειμμα ενός λεπτού στο τέλος κάθε προπόνησης.

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia