Το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και το ιατρικό site ygeiamou.gr διοργάνωσαν με επιτυχία το συνέδριο με θέμα «Το Σύστημα Υγείας στη Νέα Εποχή».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 (09:30-16:50) στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι κύριοι θεματικοί άξονες του συνεδρίου ήταν:
– Το νέο μοντέλο Υγειονομικής Φροντίδας
– Το Σύστημα Υγείας στην Ψηφιακή Εποχή
– Ασφάλιση: Πυλώνας στήριξης του Συστήματος Υγείας.
– Experts talk: Νέες Υγειονομικές Κρίσεις: Πόσο κοντά ή πόσο μακριά είναι;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στελέχη των υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, διακεκριμένα μέλη της εγχώριας και διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και στελέχη επιχειρήσεων με δραστηριότητα στον κλάδο του Φαρμάκου και της Ασφάλισης, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την γεμάτη προκλήσεις – υγειονομικές, κοινωνικές και οικονομικές – εποχή μετά τη διετή πανδημία.

Ερωτήματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες ήταν μεταξύ άλλων πως πρέπει να είναι δομημένο το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αν θα μπορέσει να αξιοποιήσει την εμπειρία των προηγούμενων ετών και να ενσωματώσει τις νέες τεχνολογίες και τη φαρμακευτική καινοτομία προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Επίσης αν θα μπορέσει τα επόμενα χρόνια να προσφέρει στους πολίτες ισότιμη πρόσβαση σε εξατομικευμένες παροχές υγείας και πως το δημόσιο και ιδιωτικό ασφαλιστικό σύστημα θα ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του πληθυσμού της χώρας.

Τέλος, αν η εμπειρία της πανδημίας που προκάλεσε ο κορωνοϊός μπορεί να είναι το εφόδιο για την αντιμετώπιση τυχόν νέων υγειονομικών κρίσεων από παλιούς και νέους ιούς.

Οι εργασίες του συνεδρίου μεταδόθηκαν μέσω Livestreaming από τα sites protothema.gr & ygeiamou.gr κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των πολιτών.