*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη

Είναι αρκετός ένας συνδυασμός Pilates, προπόνησης ενδυνάμωσης και περπατήματος για να αποκτήσετε ένα διαφορετικό σώμα σε λίγους μόνο μήνες; Ναι, λένε οι ειδικοί.

Η μέθοδος 3-2-8 δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους πολυάσχολους λάτρεις της φυσικής κατάστασης να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις προπονήσεις τους σε λιγότερο χρόνο. Είναι περισσότερο ένα πλάνο ή πρόγραμμα προπόνησης, παρά μια συγκεκριμένη προπόνηση, που περιλαμβάνει εβδομαδιαίες προπονήσεις ενδυνάμωσης, συν προπονήσεις pilates χαμηλής έντασης και κάνοντας κατά μέσο όρο 8.000 καθημερινά βήματα. Η μέθοδος προσφέρει ποικίλα οφέλη, όπως βελτίωση της φυσικής κατάστασης, αύξηση της μυϊκής δύναμης και απώλεια βάρους.

Η μέθοδος 3-2-8 σας παρακινεί κάθε εβδομάδα να κάνετε τρεις προπονήσεις ενδυνάμωσης, δύο προπονήσεις Pilates χαμηλής έντασης και κατά μέσο όρο 8.000 βήματα την ημέρα.

Τις ημέρες που έχετε να κάνετε μια προπόνηση ενδυνάμωσης ολόκληρου του σώματος μπορείτε να το χωρίσετε σε μια ημέρα για το πάνω μέρος του σώματος, μια ημέρα για το κάτω μέρος του σώματος και μια ημέρα για ολόκληρο το σώμα ή και τις 3 προπονήσεις για όλο το σώμα.

Για τις δύο προπονήσεις Pilates ανά εβδομάδα, αυτές είναι ενεργές ημέρες αποκατάστασης. Αυτοί οι τύποι προπονήσεων διαθέτουν μια σειρά από οφέλη, όπως του να μειώνουν τις φλεγμονές απ’ τις έντονες προπονήσεις. Βελτιώνουν την ευλυγισία και ενδυναμώνουν το σώμα διαφορετικά.

Κάνοντας κατά μέσο όρο 8.000 βήματα την ημέρα, θα σας βοηθήσει να κάψετε επιπλέον 300 θερμίδες την ημέρα.

Αρκετοί προπονητές, όπως κι εμείς, είναι υποστηρικτές της συνδυαστικής μεθόδου προπόνησης με βάρη, pilates, walking.

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia

Διαβάστε ακόμη:

Πέντε ασκήσεις full body σε μία καρέκλα – Ιδανικές για όσους αναρρώνουν από τραυματισμό

Kettlebells: Η προπόνηση που χτίζει δύναμη σε 20′

ΗΙΙΤ: Ξεκινήστε την πιο αποτελεσματική προπόνηση – 6 ασκήσεις για όλους