*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη

Πονάει η μέση σας, πρήζονται οι αστράγαλοι και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε; Ας μην μιλήσουμε καν για το φούσκωμα και τη δυσκοιλιότητα!

Αν υπήρχε κάτι που θα μπορούσατε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τα κοινά συμπτώματα της εγκυμοσύνης, αποδεικνύεται ότι υπάρχει: η άσκηση είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τους πόνους και τους πόνους του αναμενόμενου τοκετού.

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προσφέρει πολλά οφέλη για εσάς και το μωρό σας. Θα έχετε μια θετική διάθεση, θα μειώσετε πολλά συμπτώματα εγκυμοσύνης και θα έχετε μια ταχύτερη ανάρρωση μετά τον τοκετό. Το μωρό σας μπορεί να απολαμβάνει μια καλύτερη καρδιά, χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος και ενίσχυση της υγείας του εγκεφάλου του.

Επιπλέον, δεν έχει σημασία αν μέχρι τώρα ήσασταν αθλητικός τύπος ή χαλαρή στον καναπέ. Μπορείτε ακόμα να επωφεληθείτε από τη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δέστε λοιπόν τα αθλητικά παπούτσια σας και ξεκινήστε!

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG) προτείνει οι μέλλουσες μαμάδες να έχουν τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας έντασης άσκηση την ημέρα, τις περισσότερες (αν όχι όλες) ημέρες της εβδομάδας.

Τι μετράει σε αυτά τα 30 λεπτά; Όσον αφορά την καρδιά και τη γενική υγεία σας, τρεις βόλτες διάρκειας 10 λεπτών κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι εξίσου ωφέλιμοι με 30 λεπτά στον διάδρομο ή το ποδήλατο στο γυμναστήριο. Για αυτό το θέμα, ακόμη και η δραστηριότητα χωρίς άσκηση – όπως 15 λεπτά σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα και 15 λεπτά ελαφριάς δουλειάς στο σπίτι μετράει για τον καθημερινό σας στόχο.

Εμείς θα σας δείξουμε ένα απλό πρόγραμμα γυμναστικής που μπορείτε να κάνετε οπουδήποτε, αφού πρώτα ζητήσετε την γνώμη του γυναικολόγου σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μεγάλη μπάλα.

Κάνουμε 10 επαναλήψεις από την κάθε άσκηση και όταν νιώθουμε κούραση σταματάμε.

Καθόμαστε στην μπάλα και τεντώνουμε πόδι μπροστά ανοίγοντας τα χέρια

Μετακινούμε με κίνηση μπρος πίσω από την λεκάνη πάνω στην μπάλα

Από όρθια θέση με πλάτη σταθερή πάνω στην μπάλα και πόδια ανοιχτά προς τα έξω, κυλάω με την μπάλα προς τα κάτω και ανεβαίνω

Από θέση στα γόνατα και στις παλάμες μαζεύω και τεντώνω αντίθετο χέρι πόδι και μένω σταθερή και στις δυο πλευρές

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το πρόγραμμα γυμναστικής

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia

Διαβάστε επίσης

Να τι κερδίζει το μωρό όταν η μαμά γυμνάζεται στην εγκυμοσύνη

Επιτρέπεται η άσκηση στην εγκυμοσύνη;