Αναζητάτε έναν απλό και βολικό τρόπο για να κάνετε μια γρήγορη προπόνηση; Καθίστε απλά σε μια καρέκλα. Βέβαια, εννοείται πως δεν θα καθίσετε ακριβώς. Απλώς θα χρησιμοποιήσετε την καρέκλα ως το εργαλείο που θα σας βοηθήσει στη γυμναστική.

Οι ασκήσεις σε καρέκλα σάς επιτρέπουν να στοχεύσετε σε σχεδόν ολόκληρο το σώμα, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσετε σε πρόσθετο εξοπλισμό. Αποτελούν εξαιρετική επιλογή για οποιονδήποτε αντιμετωπίζει προβλήματα ισορροπίας ή κινητικότητας ή εκείνους που αναρρώνουν από έναν τραυματισμό. Είναι, επίσης, ιδανικές για εγκύους που χρειάζονται λίγη επιπλέον υποστήριξη καθώς μεγαλώνει η κοιλιά τους.

Το καλύτερο μέρος γι’ αυτή την προπόνηση είναι ένα σημείο αρκετά βολικό, ώστε να πραγματοποιούνται άνετα οι ασκήσεις. Μπορεί να γίνει στο σπίτι, στο γυμναστήριο και, μερικές φορές, ακόμη και μέσω μιας συνεδρίας zoom.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για έναν αρχάριο, που μπορεί να χρειαστεί ένα δίχτυ ασφαλείας ενώ δημιουργεί εμπιστοσύνη με το σώμα του και την κίνηση. Επιπλέον, οι ασκήσεις στην καρέκλα σας βοηθούν να εστιάσετε στις ίδιες τις κινήσεις, χωρίς να ανησυχείτε για την ισορροπία. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο τόσο για αρχάριους, όσο και για πιο προχωρημένους ασκούμενους, που θέλουν να εστιάσουν και να βελτιώσουν κάτι συγκεκριμένο στην φυσική τους κατάσταση.

Υπάρχουν πάρα πολλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε με μια καρέκλα. Μερικές είναι παραλλαγές δοκιμασμένων κινήσεων που πιθανότατα έχετε κάνει στο παρελθόν, ενώ άλλες είναι πιο συγκεκριμένες για την καρέκλα.

Έχουμε συγκεντρώσει 5 από τις αγαπημένες μας παρακάτω:

❇️5 ασκήσεις από 20 επαναλήψεις.
❇️2-3 σετ

✅Μountain Climbers

✅Πιέσεις τρικεφάλων

✅Από όρθια θέση και έχοντας μπροστά την  καρέκλα κλωτσάω τεντωμένο πόδι πίσω

✅Από καθιστή θέση στροφή του κορμού και εναλλάξ άρσεις ποδιών

✅Push ups

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα ασκήσεων με καρέκλα εδώ:

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia

Διαβάστε ακόμη:

Το workout που καταπολεμά την κατάθλιψη, βελτιώνει την μνήμη και τον ύπνο

Kettlebells: Η προπόνηση που χτίζει δύναμη σε 20′

ΗΙΙΤ: Ξεκινήστε την πιο αποτελεσματική προπόνηση – 6 ασκήσεις για όλους