*Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Εάν είστε ο τύπος που ξοδεύετε ώρες στο γυμναστήριο – squat, plank, push-ups, επανάληψη- ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε για το workout σας. Μάθετε πώς να γίνετε πιο fit και να γυμνάζεστε λιγότερο (όλα χωρίς προπονητή).

Είμαστε πεπεισμένοι πλέον ότι τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που μεταμορφώνουν το σώμα επιτυγχάνονται μόνο αν είμαστε άπειρες ώρες στα γυμναστήρια. Αλλά αν τηρείτε σαν ευαγγέλιο αυτού του τύπου τις προπονήσεις και προσπαθείτε να απομονώσετε τους μύες σας σε κάθε προπόνηση, η αλήθεια είναι ότι το κάνετε λάθος.

Ο εγκέφαλός σας δεν σκέφτεται σε μεμονωμένους μύες, αλλά με βάση τα μοτίβα κίνησης. Η ανθρώπινη εξέλιξη οδήγησε σε πέντε βασικές κινήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν σχεδόν όλες τις καθημερινές μας κινήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι η προπόνησή σας χρειάζεται μόνο πέντε ασκήσεις, μία από κάθε κατηγορία:

  • Ώθηση (πιέζοντας μακριά σας),
  • Έλξη (έλκοντας προς το μέρος σας),
  • Κάμψη κορμού (σκύψιμο),
  • Squat (κάμψη γονάτων) και
  • Σανίδα (σταθεροποιώντας τον πυρήνα σας)

Η υπερβολή στην προπόνηση σημαίνει ότι, αν το παρακάνετε, απλά θα νικήσετε τον εαυτό σας. Κάντε αυτό το στυλ προπόνησης όχι περισσότερες από τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα. Ανακατέψτε και ταιριάξτε κινήσεις, αισθανθείτε καλά με το σώμα σας και ακολουθήσετε τη λιγότερο χρονοβόρα διέξοδο.

Πως δουλεύει

Επιλέξτε μία κίνηση από καθεμία από αυτές τις κατηγορίες. Στη συνέχεια, κάντε 2 σετ των 12 επαναλήψεων. Αλλάξτε τις κινήσεις, αλλά επαναλάβετε το σχέδιο 3 ή 4 φορές την εβδομάδα. Για επιπλέον πίστωση καρδιαγγειακής άσκησης συνδυάστε και hiit προπονήσεις.

Ενδεικτικά:

❇️Squat και στροφή κορμού

 

❇️Προβολές

 

❇️Plank με άρσεις και τραβήγματα γονάτων

 

❇️Push-ups

 

❇️Squat με πόδια ανοιχτά προς τα έξω κ ακροστασιες

 

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα γυμναστικής:

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia

Διαβάστε ακόμη:

SUP: Γρήγορο πρόγραμμα για δυνατό σώμα και υπέροχους κοιλιακούς

Απώλεια βάρους: 4 βήματα επιτυχίας – Έτσι θα νιώσετε καλύτερα

Άσκηση: 5 tips για να μην την εγκαταλείψετε