*Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Οι ειδικοί συνιστούν τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα πέντε ή περισσότερες φορές την εβδομάδα. Αλλά το να βρείτε 30 λεπτά την ημέρα για άσκηση σε μια πολυάσχολη ζωή μπορεί να είναι δύσκολο.

Η σωματική δραστηριότητα έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία. Η άσκηση ενισχύει τα οστά και το μυικό σύστημα, μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων ασθενειών, ενώ βελτιώνει την ψυχική υγεία και τη διάθεση. Οποιαδήποτε μορφή άσκησης μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πιο υγιείς.

Πάρε 10´

Όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος, μπορείτε να δοκιμάσετε έναν διαφορετικό τρόπο άσκησης: Πάρτε 10′. Η λήψη τουλάχιστον 10 λεπτών συνεχούς μέτριας δραστηριότητας τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να προσφέρει αρκετά οφέλη για την υγεία όπως με τα 30 λεπτά συνεχούς άσκησης. Ακολουθούν ορισμένες δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα 10 λεπτά.

10 λεπτά Cardio

Cardio, συντομογραφία για την καρδιαγγειακή άσκηση, είναι κάθε κίνηση που αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό και την κυκλοφορία του αίματος. Οποιαδήποτε μορφή cardio καίει θερμίδες.

  • Χρησιμοποιήστε 10 λεπτά από την ώρα του μεσημεριανού σας γεύματος για να κάνετε έναν γρήγορο περίπατο.
  • Ανεβοκατεβαίνετε τις σκάλες στη δουλειά για 10 λεπτά.
  • Διώξτε λίγο από το άγχος της ημέρας κάνοντας jumping jacks ή σχοινάκι με την αγαπημένη σας μουσική για 10 λεπτά (περίπου τρία τραγούδια).

10 Λεπτά Προπόνησης Ενδυνάμωσης

Δεν χρειάζεστε συνδρομή στο γυμναστήριο για να αρχίσετε να δυναμώνετε. Υπάρχουν τρόποι εκγύμνασης στο σπίτι ή στο πάρκο.

  • Ξεκινήστε τη μέρα σας με 10 λεπτά ασκήσεις ενδυνάμωσης, ακολουθεί ενα εύκολο κ απλό πρόγραμμα.
  • Βάλτε την τηλεόραση να παίζει, και κάντε το ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής! Δεν θα καταλάβετε πως θα περάσει η ώρα.
  • Εάν είστε σε ένα μεγάλο τηλεφώνημα (χωρίς να πρέπει να μιλάτε), κάντε 10 λεπτά το πρόγραμμα ενδυνάμωσης και δεν θα πιστέψετε πόσο θα σας βοηθήσει.

✔️1 λεπτό η κάθε άσκηση χωρίς διάλειμμα (ένας κύκλος).
✔️Αφού ολοκληρώσουμε όλες τις ασκήσεις κάνουμε 1 λεπτό διάλειμμα και ακόμη ένα κύκλο!

✳️Squat με άρση στις μύτες των ποδιών για 1´

 

✳️Πλαϊνή προβολή με άρση του ποδιού, και τις δυο πλευρές – 1’+1′

 

✳️Από θέση squat εναλλαξ προβολές για 1′

 

✳️Από θέση τραπεζάκι εναλλάξ αγγίζω αντίθετο χέρι-πόδι για 1′

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα γυμναστικής:

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia

Διαβάστε επίσης: 

Το εύκολο και γρήγορο workout που γίνεται παντού

Θέλετε να χάσετε βάρος; Η προπόνηση που το πετυχαίνει