*Γράφει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη

Η δουλειά, η οικογένεια και άλλες απαιτήσεις για το χρόνο και την ενέργειά σας μπορεί να δυσκολέψουν την τακτική άσκηση στη ζωή σας. Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν ένα πρόγραμμα γυμναστικής αλλά δυσκολεύονται να το τηρήσουν.

Μερικοί απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να παραμείνετε σε διάθεση για γυμναστική, να διασκεδάσετε και να κάνετε την άσκηση μια θετική συνήθεια.

✔️Δημιουργήστε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα άσκησης

Επιλέξτε ημέρες της εβδομάδας ή ώρες της ημέρας που ταιριάζουν με το πρόγραμμα, τις υποχρεώσεις και τις προτιμήσεις σας. Δεν είσαι πρωινός τύπος για γυμναστική; Ένα απογευματινό μάθημα μπορεί να είναι το καλύτερο για σένα. Ελέγξτε το πρόγραμμα σας κάθε εβδομάδα και αλλάξτε το όπως χρειάζεται.

✔️Βρείτε έναν «φίλο προπόνησης»

Το να έχετε έναν φίλο ή μια ομάδα για άσκηση μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν ξεκινάτε ένα πρόγραμμα γυμναστικής. Γνωρίζοντας ότι κάποιος σας περιμένει, μπορείτε να αποτρέψετε την παράλειψη των προπονήσεων. Μερικές μελέτες δείχνουν ότι η γυμναστική με έναν φίλο βελτιώνει τα αποτελέσματα. Επιπλέον, είναι πιο διασκεδαστικό από το να ασκείσαι μόνος.

✔️Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή γυμναστικής ή μια συσκευή παρακολούθησης δραστηριότητας 

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία παρακολούθησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο διαδίκτυο ή στο smartphone σας, για να μετρήσετε την πρόοδο και να παραμείνετε σταθεροί.

✔️Δοκιμάστε μια νέα δραστηριότητα

Ένας διαφορετικός τύπος άσκησης μπορεί να ανανεώσει τη δέσμευσή σας για τη βελτίωση της υγείας σας μέσω της σωματικής δραστηριότητας.

✔️Σκεφτείτε το καλό παράδειγμα που δίνετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα 

Μέσα από την τακτική άσκηση, μπορείτε να τους εμπνεύσετε τους γύρω σας να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα γυμναστικής.

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia

Διαβάστε ακόμη:

Sliders: Το αξεσουάρ που μεταμορφώνει το σώμα σε 12′

Workout για να μπούμε σε φόρμα και να «φτιάξουμε σώμα» για την παραλία

Λάστιχα αντοχής: Εύκολες ασκήσεις για όλους