*Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Η ευεξία (wellness) είναι ευρύτερη έννοια από την φυσική κατάσταση (fitness). Η ευεξία περικλείει ολόκληρο τον τρόπο ζωή σας, ενώ η φυσική κατάσταση τείνει να επικεντρώνεται στη σωματική σας υγεία. Δίνει έμφαση στη διατροφή, τη δύναμη, την ισορροπία, την ευελιξία και τη σύνθεση του σώματος.

Η ευεξία περιλαμβάνει πολλούς περισσότερους παράγοντες για να πετύχουμε μια καλή σωματική και ψυχική υγεία. Εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους φτάνουμε να ισορροπήσουμε ψυχή και σώμα και εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο οι επιλογές μας δημιουργούν τον τρόπο ζωής μας.

Η ευεξία περιλαμβάνει τις σωματικές, διανοητικές, συναισθηματικές, ψυχολογικές, σεξουαλικές, οικονομικές, κοινωνικές και πνευματικές πτυχές της ζωής μας. Όλα αυτά μαζί επηρεάζουν το ένα το άλλο και στη συνέχεια ολόκληρη την αίσθηση της ευημερίας μας.

Οι ανισορροπίες σε μια πτυχή θα δημιουργήσουν ανισορροπίες σε όλες τις άλλες. Ευεξία είναι να βρεις μια ισορροπία μεταξύ όλων αυτών και να ενισχύσεις την αίσθηση της ευτυχίας σου.

Συνοψίζοντας λοιπόν:

✅Η ευεξία περιλαμβάνει τη φυσική κατάσταση, αλλά είναι ευρύτερη έννοια.
✅Η φυσική κατάσταση τείνει να επικεντρώνεται μόνο στη σωματική σας υγεία.
✅Το Wellness λαμβάνει υπόψη όλες τις επιλογές σας και πώς αυτές δημιουργούν ολόκληρο τον τρόπο ζωής σας.
✅Η ευεξία περιλαμβάνει πολλούς τρόπους και εξετάζει τον τρόπο που αλληλεπιδρούν για να δημιουργήσουν ισορροπία ή ανισορροπία.

Εάν σκέφτεστε την ευεξία ως έναν ιστό, τότε αν αφαιρέσετε ένα μέρος του δημιουργεί ανισορροπία σε όλα τα υπόλοιπα.

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia

Διαβάστε επίσης: 

Άσκηση: 5 tips για να μην την εγκαταλείψετε

Άσκηση: Μην σταματάτε ακόμη και αν δεν χάνετε βάρος – Διαβάστε γιατί