*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη

Γνωρίζουμε όλοι ότι η καθημερινή άσκηση είναι καλή για τη βελτιστοποίηση της υγείας μας και της φυσικής μας κατάστασης. Αλλά με τόσες πολλές επιλογές και απεριόριστες πληροφορίες, είναι εύκολο στο τέλος να μην ξέρετε τι να κάνετε. Μην ανησυχείτε, πάμε να δούμε μερικά βασικά.

Δείτε τις  επτά  ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για απόλυτη φυσική κατάσταση. Συνδυάστε τις για μια προπόνηση που είναι απλή αλλά δυνατή και σίγουρα θα σας κρατήσει σε φόρμα για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Μετά από 30 ημέρες αν μπορείτε να κάνετε την προπόνηση δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, θα πρέπει να βλέπετε βελτιώσεις στη μυϊκή σας δύναμη, αντοχή και ισορροπία.

Επιπλέον, παρατηρήστε μια διαφορά στο πώς τα ρούχα σας είναι πλέον πιο άνετα.

  • 7 ασκήσεις 30″ η κάθε άσκηση χωρίς διάλειμμα (ένας κύκλος)
  • Στο τέλος κάθε κύκλου 1 λεπτό ξεκούραση
  • 3-4 κύκλους την προπόνηση

1. Squat και ακροστασίες 30″

2. Σταθερό squat στον τοίχο 30″

3. Εναλλάξ προβολές με κλωτσιά 30″

4. Προβολές με αναπήδηση 30″

5. Ανεβαίνουμε σε ένα σκαλοπάτι ή σταθερό σημείο 30″ με το δεξί πόδι και 30″ με το αριστερό

6.Πετάμε μπάλα ψηλά κι ένα squat 30″

7. Τρέχουμε επιτόπου με τα γόνατα ψηλά

Δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο των ασκήσεων

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822

Διαβάστε επίσης

Το workout των 10′ που δυναμώνει και συσφίγγει τους μύες

Τέσσερις ασκήσεις για 100% γερή καρδιά

Tabata: 20′ αρκούν για πιο γρήγορο μεταβολισμό και πολλές καύσεις