Μπορεί ο χρόνος να πιέζει και να πρέπει να ετοιμαστείτε για τη δουλειά. Ίσως πάλι προτιμάτε λίγη ώρα παραπάνω ύπνο. Το ενδεχόμενο να εντάξετε στην πρωινή ρουτίνα το σεξ, πώς θα σας φαινόταν; Σύμφωνα με ευρήματα πλείστων ερευνών, το κέρδος για την υγεία θα είναι σίγουρο και μεγάλο.

1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Δεδομένου ότι το απλό περπάτημα ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, μπορεί κανείς να φανταστεί τα μεγαλύτερα οφέλη από σεξ λόγω μεγαλύτερων σωματικών απαιτήσεων. Πέραν τούτου, το σεξ έχει συσχετιστεί με μεγαλύτερη παραγωγή αντισωμάτων IgA, απαραίτητων για την εύρυθμη ανοσολογική λειτουργία των βλεννογόνων και την καταπολέμηση των λοιμώξεων.

2. Καίει θερμίδες

Μπορεί να μην «καίει» όσο το τρέξιμο μιας ώρα στον διάδρομο, βοηθά όμως στην καύση πέντε περίπου θερμίδων το λεπτό, σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, όσο δηλαδή μια βόλτα.

3. Βελτιώνει τη μνήμη

Αν δεν φοβάστε ότι θα σας κάνει να ξεχάσετε το όνομά σας, αξίζει να το βάλετε στο πρωινό σας πρόγραμμα για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να ενισχύσει τη γνωστική λειτουργία και να βελτιώσει τη μνήμη.

4. Διώχνει το στρες και φτιάχνει τη διάθεση

Δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία το τέλειο αντίδοτο στο στρες. To πρωινό σεξ ρίχνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες και απελευθερώνει ενδορφίνες, θαυματουργές χημικές ουσίες με παυσίπονες ιδιότητες που βελτιώνουν τη διάθεση. Επιπλέον, με το σεξ εκκρίνεται η ορμόνης της αγάπης ωκυτοκίνη, που μειώνει αυτομάτως το στρες και ταυτόχρονα ρυθμίζει την όρεξη. Να ένα επιπλέον όφελος.

5. Είναι πηγή νεότητας

Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, το σεξ είναι το κλειδί για πιο νεανική εμφάνιση, επειδή απελευθερώνει την ορμόνη ωκυτοκίνη, β-ενδορφίνες και άλλα αντιφλεγμονώδη μόρια. Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι οι άνθρωποι με συχνή αλλά και ικανοποιητική ερωτική ζωή φαίνονται ακόμη και οκτώ χρόνια νεότεροι.

6. Ρίχνει την πίεση και προφυλάσσει την καρδιά

Σε έρευνα που διεξήχθη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, διαπιστώθηκε ότι η αρτηριακή πίεση μειώνεται κατά 13% την ημέρα μετά τη σεξουαλική πράξη. Παράλληλα, μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά για την καρδιά και μέσω άλλων μηχανισμών, σύμφωνα με μελέτες που συστήνουν και τη συχνότητα που ωφελεί. Βρείτε τις εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό που θέλουν οι άνδρες από τις γυναίκες

Να γιατί δεν έχουμε όρεξη για σεξ

Οι δυο ερωτογενείς ζώνες που αυξάνουν κατακόρυφα την απόλαυση