*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη

Ας ξεκινήσουμε από το πιο σημαντικό, να βρείτε το άλλο άτομο, φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας και πάμε να δούμε μια απολύτως αποδοτική προπόνηση για δύο.

Οι προπονήσεις συνεργασίας σας επιτρέπουν να τροφοδοτείτε την ενέργεια του άλλου και αντίστροφα, καθώς οι δυνάμεις σας και το μυικό σας σύστημα συνεργάζονται με διαφορετικό τρόπο.

Πριν ξεκινήσετε, λάβετε υπόψη τα εξής:

  • Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε έναν συνεργάτη με παρόμοιο επίπεδο φυσικής κατάστασης με εσάς. Αυτό θα κάνει τις ασκήσεις να εκτελεστούν πιο εύκολα και σωστά, καθώς και οι δύο θα έχετε μια καλύτερη συνεργασία με αυτόν τον τρόπο.
  • Εστιάστε στις ανάγκες σας. Η προσθήκη ενός συνεργάτη στο πρόγραμμα γυμναστικής μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή. Βεβαιωθείτε ότι ξέρετε τι θέλετε και τι μπορείτε να κάνετε.
  • Το σωματικό βάρος δεν είναι η ευκολότερη επιλογή για ένα πρόγραμμα γυμναστικής με συνεργασία. Μπορεί να νομίζετε το αντίθετο, αλλά οι κινήσεις συνεργατών με το σωματικό βάρος τείνουν να είναι πιο απαιτητικές.

Εάν είστε και οι δύο αρχάριοι, ξεκινήστε καλύτερα ένα πρόγραμμα με μικρές αντιστάσεις, λάστιχα ή μια προπόνηση με medicine ball.

  • 4 ασκήσεις, 1 λεπτό η κάθε άσκηση για τον κάθε ασκούμενο (ένας κύκλος)
  • 2 λεπτά ξεκούραση στο τέλος κάθε κύκλου
  • 2-3 κύκλους

1. Κοιλιακοί με άρση κορμού και mountain clibers, 1′ ο καθένας την κάθε άσκηση

2. Ο ένας κάνει σανίδα με στήριξη στις παλάμες και τη λεκάνη ψηλά και ο άλλος περνάει έρποντας από κάτω, 1′ εναλλάξ

3. Ο ένας με πόδια ελαφρώς λυγισμένα στέκεται και σπρώχνει τα πόδια του άλλου, ο οποίος τα σηκώνει χωρίς η μέση να ξεκολλήσει από το έδαφος, 1′ ο καθένας την κάθε άσκηση

4. Στεκόμαστε δίπλα ο ένας στον άλλων καθιστοί με πόδια σηκωμένα λιγάκι από το έδαφος και περνάμε την μπάλα εναλλάξ από πλευρά σε πλευρά, με στροφή του κορμού για 1′

Δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο των ασκήσεων

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822

Διαβάστε επίσης

Έξι ασκήσεις σε 8′ που τονώνουν όλο το σώμα

Πόνος στην πλάτη: Έτσι θα ανακουφιστείτε σίγουρα

Γλουτοί: 5 απλές ασκήσεις χωρίς να «καθίσετε κάτω απ’ τη μπάρα»