Μελέτες έχουν δείξει ότι η σωματική δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό ενός ατόμου. Ως αποτέλεσμα, η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους ίσως φαίνεται λιγότερο «επίπονη» από ό,τι παρόμοια άσκηση σε εσωτερικούς χώρους, η οποία, με τη σειρά της, σας ωθεί πιο κοντά στη μέγιστη απόδοσή σας. Προπονηθείτε σε εξωτερικούς χώρους, ωθήστε τον εαυτό σας να συνεχίσει περισσότερο και σπάστε τον προσωπικό σας ρεκόρ στην προπόνηση.

Όταν ασκείστε σε εξωτερικούς χώρους, παίρνετε καθαρό αέρα που βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας. Η τακτική άσκηση και ο καθαρός αέρας θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε και να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας!

Σκεφτείτε δημιουργικά για το περιβάλλον μας και σχεδιάστε μια προπόνηση σε μια κοντινή διαδρομή τζόκινγκ ή με την βοήθεια του προπονητή σας μια προπόνηση για ενδυνάμωση όλου το σώματος. Οι τοποθεσίες για προπόνηση (πάρκα, άλση, βουνά) είναι συχνά πιο κοντά από όσο νομίζετε!

Η χρήση κοντινών τοποθεσιών εξοικονομεί χρόνο, αλλά και φυσικούς πόρους, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθείτε με το αυτοκίνητό σας.

Οι αλλαγές στην τακτική σας προπόνηση, όταν σπάτε τη ρουτίνα είναι πάντα καλές για το σώμα σας. Κάντε την προπόνηση που κάνετε στο γυμναστήριο σε εξωτερικούς χώρους και συμπεριλάβετε ασκήσεις σωματικού βάρους, που είναι εύκολο να κάνετε έξω. Οι περισσότερες ασκήσεις σωματικού βάρους είναι κινήσεις πολλαπλών αρθρώσεων και επομένως εξαιρετικά αποτελεσματικές! Η προπόνηση με το σωματικό βάρος θα βελτιώσει τον συντονισμό, την ισορροπία και την κινητικότητα σας.

Περάστε την προπόνησή σας σε νέο επίπεδο δοκιμάστε κάτι νέο. Επωφεληθείτε από νέες ευκαιρίες προπόνησης για να προσθέσετε κάτι καινούριο στην τυπική σας προπόνηση ή να δημιουργήσετε μια εντελώς νέα προπόνηση. Κάντε την προπόνησή σας διαφορετική, πιο αποτελεσματική και αναζωογονητική.

Οι περισσότεροι υπαίθριοι χώροι προπόνησης, όπως αθλητικά πάρκα, είναι ανοιχτοί σε όλους και δωρεάν. Αυτό θα σας επιτρέψει να γυμναστείτε και να περάσετε χρόνο ασκώντας μαζί με τους φίλους σας και τους αγαπημένους σας, που δεν πηγαίνουν στο ίδιο γυμναστήριο με εσάς. Επιπλέον, η προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους που ασκούνται όπως εσείς.

Εμείς θα σας δείξουμε ένα απλό πρόγραμμα προπόνησης σε εξωτερικό χώρο, βέβαια για το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρειάζεται να έχετε λίγο παραπάνω καλή φυσική κατάσταση.Φύγαμε….

-5 ασκήσεις 30″ η κάθε μια χωρίς διάλειμμα. (ένας κύκλος)

-Μεταξύ κάθε κύκλου 1′ διάλειμμα. 3-4 κύκλους μια προπόνηση.

1. Burpees 30″.

2.Προβολές ποδιών εναλλάξ 30″.

3.Push ups με το ενα πόδι να ακουμπάει πάνω στο άλλο 30″.

4.Mountain climbers 30″.

5.Εναλλάξ αγγίζω χέρι πόδι με μικρή αναπήδηση 30″.

 

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα ασκήσεων:

 

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia