Ο πόνος στη μέση είναι κοινός «εχθρός». Μπορεί να φταίει η πολύωρη καθιστική εργασία, ο ύπνος σε κακή στάση ή το αμείλικτο άγγιγμα του χρόνου. (Είναι σκληρή η πραγματικότητα αλλά, σύμφωνα με ανασκόπηση του 2019 που δημοσιεύτηκε στο Clinics‌, η οσφυαλγία επηρεάζει έως και το 75% των ατόμων άνω των 60 ετών.)

Στο ygeiamou έχουμε κατά καιρούς προτείνει τεχνικές και καθημερινές παρεμβάσεις που μπορούν να ανακουφίσουν από τον ενοχλητικό πόνο, όπως τις έχουν αναδείξει μελέτες και προτείνει διάφοροι ειδικοί. Αν ωστόσο δεν επιθυμείτε να διακόψετε το κάπνισμα ή να πείτε αντίο στα αγαπημένα σας παπούτσια -δύο από τις 7 κινήσεις που θα κόψουν «μαχαίρι» τον πόνο στη μέση-, μπορείτε να δοκιμάστε το απλό κόλπο των 10″ που μοιράστηκε με τους περισσότερους από 3 εκατ. ακόλουθούς του στο Instagram ο εργοφυσιολόγος Τζέιμς Μουρ, πτυχιούχος Ανθρώπινης Απόδοσης και Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Λούισβιλ.

Ο Μουρ δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα ένα βίντεο στο Instagram, στο οποίο τον βλέπουμε να στέκεται στην πόρτα του σπιτιού του και να κρατιέται από την κάσα με τα δύο του χέρια. Έπειτα, φέρνει το δεξί του πόδι πάνω από το αριστερό (σαν σταυροπόδι) και αρχίζει να γονατίζει μέχρι οι γλουτοί του να βρεθούν μόλις κάποια εκατοστά από το έδαφος, συστήνοντας διατήρηση της στάσης για 10 δευτερόλεπτα. Αυτή η διάταση των γλουτών, λέει το μήνυμα που εμφανίζεται στο βίντεο, βοηθά στη μείωση του πόνου και βελτιώνει την κινητικότητα.

Δείτε το βίντεο του James Moore:

Μέχρι στιγμής οι καρδούλες θαυμασμού έχουν ξεπεράσει τις 2,5 χιλιάδες, δεν έχουν λείψει ωστόσο και τα σχόλια που επεσήμαναν ότι δεν μπορούν όλοι να σταθούν στο ένα πόδι και να πραγματοποιήσουν την εν λόγω διάταση. Έπειτα, όπως έχουν τονίσει στο ygeiamou ειδικοί, οι ασκήσεις δεν πρέπει να προκαλούν πόνο ή να ενισχύουν την υπάρχουσα οσφυαλγία.

Αν δεν σας «βγαίνει» εύκολα το κόλπο του Moore, μήπως να δοκιμάζατε κάποια από τις έξι εύκολες ασκήσεις που νικούν τον πόνο στη μέση και την πλάτη;

Διαβάστε επίσης 

Πιλάτες: Προστατεύει καρδιά και μέση – Τα υπέρ του Reformer και του στρώματος

Πόνος στη μέση: Η άσκηση που θα σας απαλλάξει από την ενόχληση

Πόνος στη μέση: Η κίνηση – κλειδί για άμεση ανακούφιση – Δεν είναι τα φάρμακα