*Γράφει η Βάλια Γιατζάκη, yoga instructor

Η κινητικότητα της άρθρωσης αφορά την ικανότητά της να κινείται σε όλο το εύρος κίνησης. Είναι επομένως σημαντική, εκτός από τις διατάσεις, η ενσωμάτωση ασκήσεων βελτίωσης της κινητικότητας στα προπονητικά προγράμματα.

Η μειωμένη κινητικότητα της άρθρωσης είναι συχνά βασικός δείκτης ενός μελλοντικού τραυματισμού. Για παράδειγμα, εάν μια άρθρωση είναι περιορισμένη (δεν μπορεί να κινηθεί σε όλο το εύρος), μπορεί να προκαλέσει μυϊκούς σπασμούς και μυϊκές ανισορροπίες γύρω από αυτήν.

Η κινητικότητα επηρεάζεται αρνητικά από επαναλαμβανόμενες κινήσεις, από μυϊκές υπερτροφίες, έλλειψη ελαστικότητας των μυών, ακόμα και από φλεγμονώδεις διαταραχές των αρθρώσεων (πχ. αρθρίτιδα).

Οι σύγχρονες μέθοδοι εκγύμνασης περιλαμβάνουν την κινητικότητα ως μέσο προθέρμανσης για καλύτερη και λειτουργική ενεργοποιήση μυών και αρθρώσεων.

Δείτε το βίντεο

Η Βάλια Γιατζάκη αποφοίτησε από το τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού Κομοτηνής (Τ.Ε.Φ.Α.Α)το 2014. Το ίδιο έτος (2014) εκπαιδεύτηκε στην γιόγκα από τον εκπαιδευτικό οργανισμό YogaWorks της Αμερικής (200RTY). Ακολούθως, η αγάπη της για την γυμναστική την οδήγησε και σε άλλες εκπαιδεύσεις όπως αυτήν του Personal Trainer ,Group Fitness Instructor ,Pilates, TRX, Yoga kids. Συμπληρωματικά έχει εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες του ερυθρού Σταύρου . Η επαγγελματική της δραστηριότητα έκτοτε περιλαμβάνει την διδασκαλία γιόγκα σε τμήματα ενηλίκων και παιδιών, σε ομαδικά αλλά και σε ατομικά προγράμματα (personal) μεμονωμένα.

Διαβάστε επίσης

Freeze Dance και άλλα τέσσερα παιχνίδια στο σπίτι που γυμνάζουν γονείς και παιδιά

Πιασμένος αυχένας; Έξι ασκήσεις που ανακουφίζουν

Καραντίνα: Επτά εύκολες ασκήσεις στο σπίτι για δυνατό σώμα και καλή διάθεση