Γράφει η Σοφία Περδίκη,  personal trainer

Με μια πρώτη ματιά το κρεβάτι pilates (reformer) μπορεί να μοιάζει με μια συσκευή βασανιστηρίων. Μια συρόμενη πλατφόρμα, ελατήρια, σχοινιά, λαβές και μπάρες ποδιών… Στη δεύτερη ματιά, αρχίζει να γίνεται εντυπωσιακό όταν το βλέπεις και ακόμη πιο ενδιαφέρον όταν μπεις στη διαδικασία να κάνεις μια προπόνηση. Ίσως όμως να ρωτήσεις γιατί κάποιος να έκανε pilates reformer;

Πραγματικά, οι λόγοι για να κάνετε reformer είναι πολλοί. Είτε είστε αρχάριος στο pilates είτε έχετε προηγουμένως κάνει mat, αυτή η τεχνική σε μια από τις πιο ευέλικτες και ενδιαφέρουσες συσκευές προσφέρει πολλά οφέλη στο μυαλό και στους μύες.

Τι είναι το Pilates Reformer;

Το pilates reformer αναπτύχθηκε ως μέρος του πρωτοκόλλου pilates για φυσική κατάσταση στο σώμα από τον Joseph Pilates στις αρχές του 1900. Προσπαθεί να βοηθήσει το σώμα να «ξαναμάθει» πώς προοριζόταν να κινηθεί, καθώς αυτό το περίπλοκο σύνολο μηχανημάτων βοηθά το σώμα να ρέει και να κινείται ενάντια στην αντίσταση για να αποκτήσει δύναμη, σταθερότητα και ρευστότητα.

Οι ασκήσεις pilates ενώνουν το μυαλό και το σώμα μέσω ελεγχόμενης αναπνοής και μιας προσεκτικά σχεδιασμένης ακολουθίας κινήσεων. Στην περίπτωση του reformer, οι κινήσεις πραγματοποιούνται σε ένα μηχάνημα που παρέχει εξωτερική αντίσταση καθώς πιέζετε, τραβάτε και σπρώχνετε.

Το pilates reformer ακολουθεί μια σειρά κινήσεων για διάταση, επιμήκυνση και ενίσχυση των ποδιών, των γλουτών, των ισχύων, των ώμων, της πλάτης και των χεριών – ενώ ταυτόχρονα εμπλέκει τον πυρήνα για να παραμένει σταθερός και ισορροπημένος.

Κάθε άσκηση ισορροπείται από μια άλλη, για κάθε συστολή, υπάρχει μια διάταση και για κάθε ώθηση υπάρχει ένα τράβηγμα. Είναι πραγματικά ένας μηχανισμός ολόκληρου του σώματος. Θα νιώσετε το αίσθημα περισσότερο αφού θα έρθετε πιο κοντά στην αναπνοή σας και σε επαφή με μερικούς μικροσκοπικούς μύες που ίσως δεν γνωρίζετε ότι έχετε. Θα αρχίσετε να αναπτύσσετε έναν δυνατό πυρήνα και μια «δολοφονική» δύναμη – όλα αυτά όμως μοιάζοντας με έναν κύκνο.

  • 3 ασκήσεις 10 επαναλήψεις η καθεμία στην σειρά. Τελειώνω το ένα πόδι και περνάω στο άλλο.

1. Προβολή, σπρώχνετε το πίσω πόδι πατώντας πάνω στο bosu

2. Με σταθερό το μπροστινό πόδι σπρώχνετε το πίσω που πατάει το bosu

3. Με σταθερά πόδια σε προβολή ανοίγετε και κλείνετε τα χέρια ενώνοντας ωμοπλάτες

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο των ασκήσεων

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia

 

Διαβάστε επίσης

Έξι ασκήσεις σε 8′ που τονώνουν όλο το σώμα

Πόνος στην πλάτη: Έτσι θα ανακουφιστείτε σίγουρα

Θέλετε να είστε fit; Μπορείτε να το πετύχετε με 4 ασκήσεις!