Εάν το πιάτο μας δεν είναι γεμάτο μέχρι επάνω και εξακολουθούμε να το γεμίζουμε με ικανοποιητική ποσότητα τροφής, χωρίς να το παρακάνουμε, θα καταφέρουμε αποτελεσματικά να ρυθμίσουμε το βάρος μας. Εάν όμως προσθέσουμε ορισμένες επιπλέον μπουκιές, δεν θα καταφέρουμε να ξεγελάσουμε το μυαλό μας και να σκεφτεί ότι δεν έφαγε παραπάνω.

Μια καλή απόδειξη αυτού του γεγονότος είναι η μελέτη που ακολουθεί και δημοσιεύτηκε στο Appetite. Οι ερευνητές έδωσαν στους 37 συμμετέχοντες πανομοιότυπες μερίδες μακαρονοσαλάτας, σε δύο όμως διαφορετικές περιπτώσεις. Στην πρώτη περίπτωση, το γεύμα χαρακτηρίστηκε ως «ελαφρύ». Στη δεύτερη περίπτωση, χαρακτηρίστηκε ως «χορταστικό».

Όσα άτομα κατανάλωσαν το «ελαφρύ» γεύμα, κατέληξαν να φάνε και λίγο παραπάνω, αναφέροντας ότι δεν ένιωσαν χορτάτοι, σε σύγκριση με όσους έφαγαν το «χορταστικό» γεύμα.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα ευρήματα αναδεικνύουν ότι οι προσδοκίες για το πόσο χορτάτοι θα αισθανόμαστε μετά την κατανάλωση του φαγητού μπορούν να επηρεάσουν την πραγματική πρόσληψη τροφής. Επομένως, εφιστούν προσοχή, όταν επιλέγουμε να αγοράσουμε τρόφιμα που χαρακτηρίζονται ως «ελαφριά», με στόχο την απώλεια βάρους.

Διαβάστε επίσης: 

Τέσσερα κιλά μείον και λιγότερο λίπος στην κοιλιά με αυτό το φρούτο πριν το γεύμα

«Κόψτε» 270 έως και 500 θερμίδες την ημέρα χωρίς κόπο – Αυτό είναι το μυστικό