Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνει κάποιος δικό του ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας, ειδικά διαμορφωμένο ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και επιθυμίες του. Η αγορά βρίθει ασφαλιστικών προϊόντων για κάθε προτίμηση, με επιλογές οικονομικές ή ακριβότερες -ως πλέον ενισχυμένες με έξτρα παροχές-, σίγουρα δε και τις ιδανικές για όλους, από τους 30ρηδες μέχρι τους 80ρηδες.

Για όσους όμως έχουν μάθει να κάνουν σχεδόν τα πάντα -ή όσα τουλάχιστον τους επιτρέπει η τεχνολογία- μέσα από το διαδίκτυο και τις ψηφιακές δυνατότητες, όπως οι σημερινοί 35ρηδες, είναι πολύ πιθανό για την απόκτηση της ασφάλισης υγείας να στραφούν στο ίντερνετ.

Στην περίπτωση ηλεκτρονικής αγοράς μιας ασφάλισης υγείας ωστόσο, δεν αρκεί το σύνηθες κριτήριο του κόστους για την επιλογή του κατάλληλου ασφαλιστηρίου, ούτε βέβαια και οι προτάσεις των φίλων ή  συγγενών σας. Εφόσον έχετε επιλέξει να αποκτήσετε ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο χωρίς τη βοήθεια ενός ασφαλιστή, διαβάστε τα 5 πράγματα που θα σας συνιστούσε να προσέξετε:

1. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα που παρέχει ολοκληρωμένη κάλυψη

Προσπαθήστε να πραγματοποιήσετε μια καλή έρευνα αγοράς για όλα τα είδη των ασφαλιστικών προγραμμάτων υγείας (πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας περίθαλψης, σοβαρών ασθενειών κ.ο.κ.). Ακόμη και αν κάποια ασφαλιστικά προϊόντα αξιολογούνται από πολλούς ως συμπληρωματικά ή μη αναγκαία (π.χ. ασφάλιση σοβαρών παθήσεων), να θυμάστε ότι ζούμε σε μια εποχή όπου θανατηφόρες κάποτε ασθένειες πλέον είναι χρόνιες και νοσήματα όπως ο καρκίνος και οι καρδιαγγειακές παθήσεις καταγράφουν αυξανόμενο επιπολασμό και κόστος νέων θεραπειών. Επιπλέον, τα περισσότερα προγράμματα συνοδεύονται από σημαντικά οφέλη που ενδεχομένως σας διαφύγουν.

Διαβάστε επίσης:

Τι δεν καλύπτουν τα προγράμματα υγείας

Συνδυασμός επεμβάσεων σε ένα χειρουργείο: Πώς αποζημιώνονται αυτές οι περιπτώσεις

Υπνική άπνοια: Οι εξετάσεις και επεμβάσεις που καλύπτει το ασφαλιστήριο