H καθημερινότητά μας μπορεί να καταντά μονότονη σε πολλές εκφάνσεις της. Δε χρειάζεται, ωστόσο, να ακολουθεί το ίδιο μοτίβο και η σεξουαλική μας ζωή.

«Θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρείτε τη σεξουαλική σας ζωή συναρπαστική και ζωντανή. Το συχνό, ικανοποιητικό σεξ συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας, μειώνοντας το στρες και το άγχος και αυξάνοντας τα επίπεδα οικειότητας» σημειώνει η ειδικός σε θέματα σεξ και σχέσεων Annabelle Knight με ειδίκευση στο life coaching, τη συμβουλευτική ζεύγους και την ψυχοσεξουαλική θεραπεία.

Πώς θα φτάσουμε, όμως, σε αυτή την ανανέωση της σεξουαλικής ζωής; Ακολουθούν επτά εύκολοι τρόποι:

Ερωτική λογοτεχνία

Οι γλαφυρές περιγραφές των ερωτικών σκηνών των ρομαντικών μυθιστορημάτων (τύπου άρλεκιν) μπορούν να φτιάξουν εκ νέου το ερωτικό κλίμα και να βρείτε ευκολότερα τη διάθεσή σας για σεξ ή ακόμα και να σας δώσει καινούριες ιδέες.

«Φωτιά» στη ρουτίνα 

Ένα πλήρες καθημερινό πρόγραμμα θα μπορούσε πάντα να γίνει πιο ενδιαφέρον και πικάντικο, δοκιμάζοντας κάτι καινούριο κάθε τόσο, σε μια προσπάθεια να ενισχύσετε τη λίμπιντο. Για τα ζευγάρια που επιθυμούν να ανεβάσουν τη θερμοκρασία, η ειδικός προτείνει να δοκιμάσουν μια νέα τοποθεσία και μια νέα στάση, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει απλά τη μεταφορά της πράξης από την κρεβατοκάμαρα στο σαλόνι.

«Το επόμενο βήμα είναι να καταγράψετε τρία σενάρια ή στάσεις που θα θέλατε να δοκιμάσετε και στη συνέχεια να συγκρίνετε τις σημειώσεις σας. Η ιδέα είναι να ανταλλάξετε λίστες και ο καθένας να επιλέξει μια νέα στάση για να δοκιμάσει. Τα περισσότερα ζευγάρια διαπιστώνουν ότι έχουν καταγράψει τουλάχιστον ένα παρόμοιο πράγμα» συμπληρώνει.

Πειραματισμός με sex toys 

Ένας εύκολος τρόπος να δώσετε μια νέα διάσταση στην ερωτική σας ζωή είναι να την εμπλουτίσετε με κάποιο sex toy. Η σεξολόγος Annabelle Knight προτείνει ένα δονούμενο δαχτυλίδι πέους, για μεγαλύτερο χρόνο στύσης, εφόσον περιορίζει τη τη ροή του αίματος. Τα ζευγάρια που χρησιμοποιούν τακτικά δαχτυλίδια πέους αναφέρουν ότι βιώνουν καλύτερο σεξ και καλύτερους οργασμούς.

Ενέσεις αυτοπεποίθησης

Μερικά σέξι εσώρουχα που κολακεύουν τη γυναικεία σιλουέτα, τονίζοντας τα δυνατά σημεία της κάθε γυναίκας, μπορούν να δώσουν ώθηση στην αυτοπεποίθηση και στη συχνότητα της σεξουαλικής πράξης. Σκεφτείτε επίσης να χαμηλώσετε το φωτισμό, προτιμώντας το φως μερικών κεριών, αλλά και τις στάσεις σας κάνουν να νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Ασκήσεις Kegel

Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους ή αλλιώς Kegel θεωρούνται υψίστης σημασίας για μια καλή σεξουαλική ζωή: «Ένα ισχυρό πυελικό έδαφος αυξάνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης, που με τη σειρά του δυναμώνει τους μύες του κόλπου, ενισχύοντας την ευαισθησία και τη διέγερσή, ενώ παράλληλα οδηγεί σε ισχυρότερους, μεγαλύτερης διάρκειας οργασμούς» εξηγεί η ειδικός.

Λιπαντικές κρέμες

Η καλή λίπανση του κόλπου είναι το Α και το Ω της ερωτικής απόλαυσης και η χρήση ενός λιπαντικού το εγγυάται. Όπως επισημαίνει η Annabelle Knight, η αποτελεσματικότητά του δε διορθώνει μόνο ένα πρόβλημα, αλλά ενισχύει και τη σεξουαλική οικειότητα, χωρίς να σημαίνει ότι η χρήση του ισούται με την αποτυχία διέγερσης της συντρόφου.

Κοπλιμέντα και επικοινωνία 

Δίνοντας περισσότερη προσοχή στο άλλο σας μισό παραμένοντας παράλληλα γενναιόδωροι στις φιλοφρονήσεις, θα καταφέρετε να επαναρυθμίσετε τη σχέση σας και να ασχοληθείτε περισσότερο σεξουαλικά ο ένας με τον άλλον: «Κάθε καλή σχέση χτίζεται πάνω σε θεμέλια εμπιστοσύνης, αποδοχής και αμοιβαίου σεβασμού. Ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνείτε με τον σύντροφό σας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό αυτούς τους παράγοντες» σημειώνει η Annabelle Knight.

Διαβάστε ακόμη:

Ερωτική επιθυμία: Πότε χάνεται και πώς θα ανέβει

Ερωτική διάθεση: 12 συνήθειες που «σκοτώνουν» τη λίμπιντο

Σεξ: Τρεις συχνοί παράγοντες που «σκοτώνουν» την ερωτική επιθυμία