Μια συνδρομή στο γυμναστήριο που όμως θα «πιάσει τόπο», καλύτερη διατροφή, περισσότερα ταξίδια ή προαγωγή στη δουλειά είναι κάποιοι από τους στόχους που βρίσκονται ψηλά στις λίστες των περισσοτέρων με τις αποφασιστικές αλλαγές για το νέο έτος. Αυτό που θα ιεραρχηθεί χαμηλά ή ίσως απουσιάζει εντελώς, σύμφωνα με την έγκριτη sex coach και σύμβουλο σχέσεων Kelly Gonsalves, είναι η βελτίωση της σχέσης και, συγκεκριμένα, της σεξουαλικής ζωής.

«Οι σεξουαλικοί στόχοι συνήθως δεν έρχονται πρώτοι στο μυαλό μας όταν πρόκειται θέτουμε αποφάσεις για το νέο έτος και πρόκειται για μια τεράστια χαμένη ευκαιρία» δηλώνει χαρακτηριστικά και εξηγεί πως, όπως κάθε άλλη πτυχή της ζωής μας, από την υγεία μέχρι τα οικονομικά, έτσι και η σεξουαλική ζωή δεν ευδοκιμεί αν δεν επενδύουμε αυτήν.

Το καμπανάκι βέβαια χτυπά πιο δυνατά για όσους βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις, οπότε η ερωτική ζωή του ζευγαριού γίνεται ίσως το πρώτο «θύμα» της φθοράς του χρόνου και του άγχους από τις καθημερινές υποχρεώσεις, με συνέπεια εντούτοις μια μεγάλη απώλεια. «Όλα όσα συνοδεύουν το σεξ, η ολοκληρωμένη απόλαυση, η βαθιά συνειδητοποίηση των σωματικών μας αισθήσεων, η ανθρώπινη σύνδεση και αυτό το μικρό δημιουργικό παιχνίδι, είναι επίσης αυτά που χρειαζόμαστε για να διανύσουμε τις περιόδους έντονου άγχους» και μετατρέπουν τη σχέση σε «θεμέλιο» για να αντεπεξέλθουμε στις αντιξοότητες του κόσμου, σύμφωνα με την ίδια.

Καλύτερο σεξ: 6 τρόποι να το πετύχετε

Αυτή τη χρονιά, δώστε στη σεξουαλική σας ζωή την πρέπουσα σημασία και δεσμευτείτε απέναντι στον/στην σύντροφό σας -και κυρίως στον εαυτό σας- ότι θα προσπαθήσετε, είτε πρόκειται για ένα νέο σεξουαλικό παιχνίδι ρόλων είτε για τη χρήση βοηθημάτων, βάλτε στο επίκεντρο τη βελτίωση της σχέσης σας. Συζητήστε για τις επιθυμίες, όσα αξιολογείτε θετικά ή αρνητικά στη σεξουαλική σας ζωή για τη χρονιά που φεύγει και δοκιμάστε κάποιο από τα 5 tips-στόχους που προτείνει η Kelly Gonsalves για το νέο έτος:

  • Να μάθετε μαζί την «επιστήμη του σεξ». Θέστε στόχο να διαβάσετε μαζί ένα βιβλίο για το σεξ, να ακούσετε μαζί ένα podcast για τον έρωτα ή να παρακολουθήσετε ακόμα κάποιο εργαστήριο σεξουαλικής υγείας για ζευγάρια.
  • Να κάνετε συχνά ερωτικά ταξίδια. Ανά τρίμηνο ή και μήνα, βρείτε κάποιον να σας κρατήσει τα παιδιά (αν υπάρχουν), και ξεφύγετε για ένα Σαββατοκύριακο σε κάποιο μέρος όπου θα μπορέσετε να εξερευνήσετε τη σεξουαλική σας ζωή.
  • Να δοκιμάζετε κάτι νέο στο κρεβάτι κάθε μήνα, είτε πρόκειται για στάση, μέρος, χρόνο μέσα στην ημέρα, βοηθήματα, παιχνίδια ρόλων κ.ο.κ..
  • Να μάθετε τα σώματά σας. Περάστε τη χρονιά γνωρίζοντας ουσιαστικά ο ένας το σώμα του άλλου -και το δικό σας. Προσπαθήστε να αφιερώνετε έναν ολόκληρο μήνα να γνωρίσετε κάθε μέρος του σώματος.
  • Να μην παραλείπετε την αξιολόγηση. Μια φορά το μήνα ή την επομένη της ημέρας που κάνατε σεξ μιλήστε για το τι σας άρεσε περισσότερο στην πιο πρόσφατη σεξουαλική σας συνέυρεση, ποια πράγματα θέλετε να αλλάξετε ή να περιορίσετε και τι μπορεί θα ήταν ίσως διασκεδαστικό να προσθέσετε την επόμενη φορά.

Διαβάστε επίσης:

Σε σχέση κάνουμε λιγότερο σεξ – Και άλλες 5 αλήθειες για τη σεξουαλική μας ζωή

Σεξ: Nα ποιοι το ευχαριστιούνται περισσότερο

Αυτό είναι τελικά το μυστικό για καλύτερο σεξ