Έρευνα για την αγορά των sex toys και τις προτιμήσεις των καταναλωτών στην Ελλάδα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κόσμο των σεξουαλικών βοηθημάτων στη χώρα μας και τις αγαπημένες κατηγορίες των χρηστών τους.

Ποιες κατηγορίες sex toys προτιμούν οι Έλληνες

Ο περισσότερος κόσμος θα εκπλαγεί όταν μάθει πόσες κατηγορίες ερωτικών παιχνιδιών υπάρχουν εκεί έξω: Jockstraps, dilators και pinwheels είναι μερικές μόνο από τις λέξεις που χρειάστηκε να γκουγκλάρουμε πολλές φορές.

Από όλες αυτές τις κατηγορίες λοιπόν, την πρωτιά έχουν οι δονητές στις προτιμήσεις των Ελλήνων και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη θέση που πάει στα φετιχιστικά. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι sex-dolls, τα anal toys και τα dildos.

«Τι διαφορά έχουν οι δονητές με τα dildos;» αναρωτιέστε. Η βασικότερη διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι δονητές λειτουργούν αποκλειστικά με μπαταρίες μιας και όπως προδίδει ο τίτλος τους, δουλειά τους είναι να δονούνται. Από την άλλη, τα dildos λειτουργούν χωρίς μπαταρίες και έχουν πάντα φαλλικό σχήμα.

Υπολογίζεται ότι περίπου 1 στους 5 χρήστες έχει αναζητήσει ή αγοράσει sex toy τουλάχιστον 1 φορά τους τελευταίους 12 μήνες.

Το ποσοστό είναι λίγο μεγαλύτερο στους 18-24 (23%) και κατεβαίνει σταδιακά ανά ηλικιακή ομάδα μέχρι το 17% και 18% στους 45-54 και 55-64 αντίστοιχα.
Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι η πλειοψηφία των ηλικιών 18-24 δεν έχουν ανεξαρτητοποιηθεί ακόμα από το σπίτι των γονιών τους.

Η μάχη των φύλων για τα ερωτικά παιχνίδια είναι μοιρασμένη

Το ενδιαφέρον για sex toys είναι ίδιο ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες στο σύνολο του πληθυσμού. Εκεί που παρατηρούνται διαφορές είναι στο ενδιαφέρον ανά ηλικιακή ομάδα.

Οι άνδρες προηγούνται στο σκορ στις ηλικίες 18-24 με τις γυναίκες να ισοφαρίζουν στα 25-34 και να περνάνε μπροστά με διαφορά στα 35-44. Το μεγάλο comeback γίνεται από τους άνδρες άνω των 55 που φαίνεται να ζουν την δεύτερη εφηβεία τους.

Από το Βορρά μέχρι το Νότο ποιο sex toy είναι πρώτο (σε προτιμήσεις); Οι δονητές είναι παντού πρώτοι, με την Αθήνα να κλείνει την πρώτη 3άδα με sex dolls και φετιχιστικά, τη Θεσσαλονίκη με sex dolls και dildos, στην Πάτρα εμφανίζονται στην 2η θέση τα strap-on και κλείνει η τριάδα με φετιχιστικά, ενώ στη λίστα εμφανίζονται για πρώτη φορά τα δαχτυλίδια στύσης και μάλιστα στην 4η θέση. Πρόκειται για ένα ερωτικό παιχνίδι που φοράνε οι άνδρες στο μόριό τους και συγκρατεί τη ροή του αίματος με στόχο τη μεγαλύτερη διάρκεια στύσης και την παρατεταμένη συνεύρεση.

Σύμφωνα με την έρευνα η πρώτη θέση ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Η έκπληξη φαίνεται να είναι ότι σε όλη την επικράτεια, τα φετίχ κατέχουν ιδιαίτερη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων.

Διαβάστε επίσης

Sex Toys – Κανόνες υγιεινής: Το επικίνδυνο λάθος που κάνει ο 1 στους 3

Ποιοι απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ και ποιοι περνούν χειρότερα