Αδιαμφισβήτητα, η γιορτινή περίοδος των Χριστουγέννων χαρακτηρίζεται από λάμψη και στολίδια, δώρα και αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και πλούσια τραπέζια και λαχταριστά γλυκά. Αυτή την περίοδο του χρόνου, όλοι ξεφεύγουμε από την τυπική διατροφή μας, τρώγοντας κατά κανόνα και περισσότερο και πιο ανθυγιεινά.

Υπάρχει χρυσή τομή, ώστε να προσέξουμε τη διατροφή μας, χωρίς να στερηθούμε τα απολαυστικά εδέσματα των γιορτινών τραπεζιών;

Μπορούμε να φάμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα και, αν ναι, ποια είναι η ενδεδειγμένη ποσότητα;

Πόσο αλκοόλ μπορούμε να καταναλώσουμε χωρίς τύψεις;

Η κλινική διαιτολόγος και αθλητική διατροφολόγος, κ. Φλώρα Λουκιανού δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα, καθώς και χρήσιμα tips για το πώς θα πετύχουμε την απόλυτη ισορροπία μεταξύ μέτρου και απόλαυσης.

Ακούστε τις συμβουλές της για μια γιορτινή διατροφή χωρίς υπερβολές στο podcast που ακολουθεί: