*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη

Οι ιμάντες αντίστασης (λάστιχα γυμναστικής) είναι ιδανικά για όσους θέλουν να γυμνάζονται στο σπίτι ή για εκείνους που τους αρέσει να ακολουθούν τις προπονήσεις τους ακόμη και όταν ταξιδεύουν, αλλά η αξία τους δεν τελειώνει εκεί. Υπάρχουν πολλά οφέλη απο αυτά τα απλά αξεσουάρ γυμναστικής, όπως η ευελιξία, η ευκολία, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα. Όσο περισσότερο μαθαίνετε για τα πλεονεκτήματα των ασκήσεων με ιμάντες αντίστασης (λάστιχα), τόσο περισσότερο θα είναι κίνητρο για εσάς να τα προσθέσετε στο δικό σας πρόγραμμα γυμναστικής.

Αυτά τα οικονομικά «όργανα» γυμναστικής είναι μια βολική επιλογή για άτομα οποιασδήποτε ηλικίας ή φυσικής κατάστασης. Αλλά μην αφήσετε την απλότητα τους να σας ξεγελάσουν. Οι ασκήσεις με λάστιχα είναι εκπληκτικά αποτελεσματικές και προσφέρουν πολλά οφέλη έναντι των παραδοσιακών ελεύθερων βαρών.

Πάμε να δούμε μερικές εύκολες ασκήσεις για όλο το σώμα λοιπόν.

  • 7 ασκήσεις (1 κύκλος)
  • 30″ η κάθε άσκηση στην σειρά χωρίς διάλειμμα.
  • αφού ολοκληρώσουμε τον κύκλο κάνουμε διάλειμμα 2 λεπτά και αν αντέχουμε κάνουμε 3-4 κύκλους σύνολο!

1. Κάμψεις δικεφάλων

2. Άρση των χεριών εναλλάξ μέχρι το ύψος των ώμων και τα δυο χέρια μαζί 

3. Χέρια στο άνοιγμα των ώμων, ανοίγετε το λάστιχο μέχρι να ενώσουν οι ωμοπλάτες

4. Ξαπλώνετε στο πάτωμα και περνάτε το λάστιχο στο ένα πόδι – Με χέρια σταθερά κάνετε άρσεις της λεκάνης 

5. Από την ίδια θέση ανεβάζετε και κατεβάζετε πόδι τεντωμένο 

6. Από την ίδια θέση μαζεύετε και τεντώνετε πόδι 

7. Στηρίζεστε στην λεκάνη σας με πόδια τεντωμένα, σταθεροποιείτε με το λάστιχο τον κορμό και τραβάτε χέρια προς τα πίσω για 15″, ενώ στην συνέχεια κάνετε μικρές κινήσεις με τα πόδια προς τα έξω για 15″

Δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο των ασκήσεων

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822