*Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Πόνοι στην πλάτη, πόδια πρησμένα, κατακράτηση υγρών, ενώ δεν μπορείτε να κοιμηθείτε καλά όλα τα βράδια (ας μην μιλήσουμε για το φούσκωμα και τη δυσκοιλιότητα). Υπάρχει άραγε κάτι που θα μπορούσατε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τα κοινά συμπτώματα της εγκυμοσύνης; Αποδεικνύεται ότι υπάρχει. Η άσκηση είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τους πόνους και τις διάφορες αλλαγές που μπορεί να φέρει μια εγκυμοσύνη.

Πραγματικά, η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης  μπορεί να κάνει θαύματα για εσάς και το μωρό σας. Η άσκηση ενώ είστε έγκυος προσφέρει πολλά οφέλη. Θα έχετε καλύτερη διάθεση, περιορισμό πολλών από τα «συμπτώματα της εγκυμοσύνης» και μια ταχύτερη ανάρρωση μετά τον τοκετό. Επιπλέον, το μωρό σας μπορεί να κερδίσει μια πιο δυνατή καρδιά, χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος και ενίσχυση του ανοσοποιητικού του συστήματος σε δεύτερο χρόνο.

Δεν έχει σημασία αν ήσασταν φαν της γυμναστικής μέχρι τώρα. Μπορείτε να επωφεληθείτε από την άσκηση ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η γυμναστική είναι απόλυτα ασφαλής, αρκεί να πάρετε έγκριση από τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε μορφή προπόνησης και να ακολουθείτε πάντα τις συμβουλές και την καθοδήγηση του προπονητή σας.

  • 5 ασκήσεις, 20 επαναλήψεις η κάθε άσκηση σε κάθε πλευρά από 2 σετ
  • 30″ ξεκούραση μεταξύ των σετ
  • Σταματάμε όποια άσκηση δεν μας κάνει να νιώθουμε καλά

1. Squat

2. Απο καθιστή θέση τεντώνετε το ένα πόδι και μικρές πιέσεις προς τα επάνω, κάνετε το ίδιο και στο άλλο πόδι

3. Πιέσεις τρικεφάλων

4. Από θέση σανίδας με χέρια στο παγκάκι άρσεις του ενός ποδιού και στη συνέχεια του άλλου

5. Από την ίδια θέση κάμψεις (push ups)

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το πρόγραμμα των ασκήσεων

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822

Διαβάστε επίσης

Να τι κερδίζει το μωρό όταν η μαμά γυμνάζεται στην εγκυμοσύνη

Επιτρέπεται η άσκηση στην εγκυμοσύνη;

Οι ασκήσεις που αδυνατίζουν και βελτιώνουν τη διάθεση