*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη

Ένα πρόγραμμα γυμναστικής για τολμηρούς που σας προσφέρει την ευκαιρία να χτίσετε τη δύναμη και την αντοχή σας. Αλλά βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι να περιμένετε πριν προχωρήσετε στο boot camp.

Ακριβώς όπως στις ένοπλες δυνάμεις πειραματίζονται με αλλαγές στα προγράμματα ενδυνάμωσης, είναι σύνηθες πλέον η προσθήκη ασκήσεων παρόμοιες με αυτές που γίνονται στη yoga ή στο pilates, οι λάτρεις της φυσικής κατάστασης ξεκινούν προπονήσεις boot camp που βασίζονται σε στρατιωτική εκπαίδευση.

Ποια είναι η βασική αρχή μιας προπόνησης boot camp; Χτίζει δύναμη, αντοχή και φυσική κατάσταση για να κατακτήσετε την καθημερινή σας ζωή μέσα από μια ποικιλία ασκήσεων. Μπορούν όλοι να συμμετάσχουν σε αυτό;

Οι προπονήσεις boot camp μπορεί να διαφέρουν. Περιλαμβάνουν γενικά έναν αρκετά έντονο συνδυασμό αερόβιας, προπόνησης δύναμης και στοιχείων ταχύτητας σε κάθε μάθημα. Μια προπόνηση boot camp μπορεί να δώσει έμφαση στην δύναμη και στην ταχύτητα ενώ με «στρατιωτικές ασκήσεις» βελτιώνει την αντοχή, την αντοχή στην δύναμη και την ευλυγισία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα δείτε ασκήσεις, όπως pullups, pushups, lunges και crunches, καθώς και διάφορες ασκήσεις για ταχύτητα, εκρηκτικότητα, planks. Η προπόνηση boot camp είναι ουσιαστικά ένας τύπος προπόνησης με διαστήματα – εκρήξεις- έντονης δραστηριότητας εναλλάσσονται με διαστήματα ελαφρύτερης δραστηριότητας.

Μια ώρα bootcamp περιλαμβάνει δύο στάδια: το 50% είναι High Intensity Interval Training με τρέξιμο και γενικά αύξηση καρδιακών παλμών και 50% μυϊκή ενδυνάμωση με βάρη ή με το βάρος του σώματος μας.

Μην ξεχνάτε το βασικό! Να ακούτε πάντα το σώμα σας. Είναι κάτι καινούριο για εσάς, ένα challenge, μια έντονη προσπάθεια προπόνησης. Αν νιώσετε κούραση απλά κάντε ένα διάλειμμα, πιείτε λίγο νερό κ συνεχίστε! Να θυμάστε ότι είναι προτιμότερη η σωστή τεχνική ( δεν θα τραυματιστείτε ποτέ) κ να βγάλετε λιγότερες επαναλήψεις παρά το αντίθετο!

Κάθε αρχή και δύσκολη! Τα επόμενα μαθήματα όταν ξεπεράσετε το πρώτο πιάσιμο θα είναι πιο εύκολα. Boot camp λοιπόν!

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia

 

Διαβάστε επίσης

Αυτή είναι η πιο αποδοτική προπόνηση για δύο

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να νικήσετε το άγχος και την κατάθλιψη

Pilates Reformer και Bosu: O τέλειος συνδυασμός για πιο δυνατό σώμα