Μελέτες δείχνουν ότι οι ασκήσεις με το σωματικό μας βάρος μπορούν να αποφέρουν μέγιστα αποτελέσματα με ελάχιστο εξοπλισμό. Τα μηχανήματα, τα ελεύθερα βάρη και οι ασκήσεις με το βάρος μας έχουν όλα οφέλη, με βάση πάντα το τι ο καθένας επιθυμεί από την άσκηση, αλλά το τελευταίο σχεδόν πάντα απαιτεί το λιγότερο χρόνο και χρήμα.

Ξεχάστε τη συνδρομή στο γυμναστήριο (μιας και ακόμη δεν μας επιτρέπεται) και τα όργανα γυμναστικής. Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεστε είναι 30 λεπτά μέσα στην μέρα σας.

Οι ακόλουθες ασκήσεις πρέπει να γίνονται ως προπόνηση Tabata. Εκτελέστε κάθε άσκηση για συνολικά πέντε λεπτά, εναλλάσσοντας μεταξύ 30 δευτερολέπτων υψηλής έντασης άσκηση και 10 δευτερολέπτων ξεκούραση. Εμείς στα 10 δευτερόλεπτα κάνουμε μια μικρή παραλλαγή και βάζουμε σχοινάκι. Κάντε 8 φορές όλη την αλληλουχία των ασκήσεων. Όταν τελειώσετε ξεκουραστείτε 2 λεπτά και πάλι απ την αρχή για 3-4 φορές.

Άσκηση 1η: 30″ squat – 10″ σχοινάκι

Άσκηση 2η: 30″ κάμψη και ταυτόχρονα μαζεύω πόδι στο πλάι – 10″ σχοινάκι

Άσκηση 3η: 30″ κάμψη και ταυτόχρονα μαζεύω το άλλο πόδι στο πλάι – 10″ σχοινάκι

30″ burpees – 10″ σχοινάκι

Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα των ασκήσεων

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822

Διαβάστε επίσης

Δοκιμάστε Tabata στην παραλία – Όχι, δεν είναι κοκτέιλ

Tabata: Έτσι θα κάψετε περισσότερες θερμίδες από ποτέ

H προπόνηση που φέρνει αποτελέσματα σε 10′