Αν και είναι δύσκολο να ξεκινάμε τη μέρα μας από τις  5 το πρωί – όπως μας ζητά ένα από τα πιο γνωστά trends στο Τik Tok – καθώς θα χάσουμε πολύτιμες ώρες ύπνου, μπορούμε ωστόσο να ακολουθήσουμε μερικές πιο απλές κινήσεις, που υπόσχονται να μεταμορφώσουν την ημέρα μας, εάν τις ακολουθήσουμε από νωρίς.

Πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό

Η πρωινή ενυδάτωση είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον οργανισμό σας, για να έχετε περισσότερη ενέργεια μέσα στη μέρα.

Ρυθμίστε το ξυπνητήρι μερικά λεπτά νωρίτερα 

Κάθε πρωί, ειδικά για τους γονείς, αποτελεί κι έναν αγώνα δρόμου. Παρόλα αυτά, η αφύπνιση 10 με 15 λεπτά νωρίτερα, θα σας δώσει λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και ένα μικρό περιθώριο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ηρεμία και έλεγχο.

Photo: Shutterstock

Ξεχάστε το κινητό σας

Αν το πρώτο πράγμα που κάνετε μετά την ενεργοποίηση του ξυπνητηριού σας είναι να πιάσετε το κινητό σας και να ανατρέχετε στα email σας ή στις ειδοποιήσεις σας, τότε χωρίς να το αντιλαμβάνεστε ξοδεύετε ποσότητες ενέργειας για τα «θέλω» των άλλων. Επομένως, δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και αγνοήστε κάθε μήνυμα για τουλάχιστον 30 λεπτά μετά την αφύπνιση.

Στρώστε το κρεβάτι 

Αν και μοιάζει απλή κίνηση, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όχι μόνο θα νιώσετε καλύτερα όταν έρθει η ώρα του βραδινού ύπνου, αλλά το στρώσιμο του κρεβατιού υποσυνείδητα θα σας παρακινήσει να πετύχετε χιλιάδες μικρές νίκες κατά τη διάρκεια της ημέρας, που θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερες, ενισχύοντας παράλληλα το αίσθημα της ευτυχίας.

Ξεκλέψτε χρόνο για εσάς

Στην κορυφή της λίστας με τις υποχρεώσεις, θα πρέπει να πάρουν θέση και οι στιγμές αυτοφροντίδας. Μπορείτε να αφιερώσετε από 15 έως 30 λεπτά σε εσάς -οτιδήποτε κι αν είναι αυτό, από ζωγραφική μέχρι διάβασμα, διαλογισμό ή μουσική- αρκεί να σας ενθουσιάζει.

Επικοινωνήστε με κάποιον που αγαπάτε 

Η συνδεσιμότητα με τους αγαπημένους θεωρείται εξίσου σημαντική με τη σύνδεση με τον εαυτό μας. Η επαφή με πρόσωπα που αγαπάτε από νωρίς θα σας δώσει το αίσθημα της θαλπωρής και δύναμη για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Κάντε λοιπόν μια παύση για ένα λεπτό για να χαϊδέψετε το σκύλο σας ή να δώσετε ένα φιλί στο/στη σύντροφό σας.

Προετοιμάστε ένα υγιεινό πρωινό 

Το πρωινό σας γεύμα θα μπορούσε επίσης να καθορίσει πόσα αποθέματα ενέργειας θα έχετε μέσα στη μέρα. Ακόμα κι αν ξυπνάτε νωρίς, φροντίστε να προετοιμάσετε κάτι για να φάτε λίγο αργότερα. Υπάρχουν πλέον και πρωινά, τα οποία μπορείτε να έχετε προετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα. Σε καμία περίπτωση, όμως, μην το παραλείψετε για να πάτε κατευθείαν στο μεσημεριανό γεύμα.

Κινηθείτε 

Μια προπόνηση με το που ανοίξετε τα μάτια σας αποτελεί ακόμα έναν τρόπο να ξυπνήσετε με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και να είστε παραγωγικοί μέσα στη μέρα. Ακόμα κι αν αυτό σας φαίνεται σα σενάριο… επιστημονικής φαντασίας, σκεφτείτε ότι μπορείτε να αφιερώσετε απλά 10 ή 15 λεπτά ή να κάνετε έναν μικρό περίπατο ή ακόμα και μερικές διατάσεις.

Φτιάξτε μια λίστα υποχρεώσεων

Για να έχουμε περισσότερη ηρεμία κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι σημαντικό να βάζουμε τα πράγματα σε μια σειρά, ξεκινώντας από το πρωί. Γράφοντας τα πάντα στο χαρτί θα σας είναι πιο εύκολο να επικεντρωθείτε σε μια εργασία και να νιώσετε λιγότερο καταβεβλημένοι.

Καθαρίστε κάτι στο σπίτι

Κανένας δε θέλει να κάνει δουλειές με το που ανοίξει το μάτι του, ωστόσο εάν ασχοληθείτε με κάτι μικρό, όπως να συμμαζέψετε ένα μικρό μέρος του δωματίου, θα έχετε λιγότερες σκοτούρες με το που επιστρέψετε.

Διαβάστε ακόμη:

Σέρνεστε κάθε πρωί; Εννέα top μυστικά για να ξυπνάτε γεμάτοι ενέργεια

Αισθάνεστε κουρασμένοι; Η βιταμίνη που χαρίζει ενέργεια – 6 τροφές που την περιέχουν

Πέντε λόγοι που κουράζεστε με το παραμικρό – Top tips ενεργητικότητας