Θεραπευτική μέθοδος ή απλώς ακόμα μια πολυτέλεια; Αν και τείνουμε να θεωρούμε ότι μια συνεδρία μασάζ αποτελεί μια απόλαυση για λίγους και εκλεκτούς που διαθέτουν τον χρόνο και μπορούν να διαχειριστούν το κόστος, οι ειδικοί θα διαφωνήσουν.

Το μασάζ προάγει την ευεξία του σώματος και αποτελεί μια μέθοδο θεραπείας που θα πρέπει να ενταχθεί με μεγάλη συχνότητα στα προγράμματά μας. Θεωρείται μέρος της ολοκληρωμένης ιατρικής και πλέον προσφέρεται ολοένα και περισσότερο μαζί με τη συνήθη θεραπεία για ένα ευρύ φάσμα ιατρικών παθήσεων και καταστάσεων.

Αν είσαστε καινούριοι στον κόσμο του μασάζ, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε σχετικά με τα πολλαπλά οφέλη του, σύμφωνα με τους ειδικούς της Mayo Clinic.

Συμβάλλει στην μετεγχειριτική φροντίδα των ασθενών

Για τους περισσότερους ασθενείς, μια θεραπεία μασάζ αποτελεί σημαντικό μέρος συγκεκριμένων θεραπευτικών προγραμμάτων, που τους βοηθούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Για παράδειγμα, η θεραπεία μασάζ είναι ωφέλιμη μετά από χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης αρθρώσεων ή έναν τραυματισμό.

Επιταχύνει την αποκατάσταση των αθλητών 

Ένα καλό μασάζ προσφέρει ανακούφιση από τους σωματικούς πόνους και τους τραυματισμούς, μειώνει τη μυϊκή δυσκαμψία και τη φλεγμονή των αρθρώσεων, ενώ επιταχύνει την αποκατάσταση μεταξύ των προπονήσεων. Αντίστοιχα, βελτιώνει και την κυκλοφορία του αίματος.

Βελτιώνει την ψυχική υγεία 

Δεν έχει συνδεθεί τυχαία το μασάζ με την χαλάρωση. Εάν αφεθείτε συχνότερα στα έμπειρα χέρια ενός μασέρ, γρήγορα θα παρατηρήσετε ότι αισθάνεστε καλύτερα, με το άγχος να μειώνεται και τη διάθεση να εκτοξεύεται στα ύψη. Παράλληλα, νιώθετε μεγαλύτερα επίπεδα ενέργειας και ευεξία.

Βοηθά σε προβλήματα του ύπνου 

Από τη στιγμή που βελτιώνονται τα επίπεδα του άγχους και προωθείται η ηρεμία του οργανισμού, ο ύπνος γίνεται ευκολότερος, ενώ βελτιώνεται και η ποιότητά του.

Διαβάστε επίσης: 

Η εναλλακτική μέθοδος που μειώνει την πίεση και βελτιώνει τη διάθεση

Διάθεση: 11 τρόποι να τη βελτιώσετε – Ανακαλύψτε τα ελιξήρια της ευτυχίας