Η καθημερινή άσκηση και η εκγύμναση του σώματος αναμφισβήτητα προσφέρουν πολλά οφέλη και επιδρούν θετικά τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία. Η τακτική άσκηση, όπως τονίζουν πολλοί επιστήμονες, προκαλεί συναισθήματα χαράς και ευεξίας αφού αποτελεί ένα πολύ καλό τρόπο να βελτιώνεται η διάθεση και να απομακρύνεται το στρες.

Έρευνες έχουν δείξει πως άτομα με παχυσαρκία, πραγματοποιώντας ήπιας έντασης περπάτημα μπορούν να αποτινάξουν τα περιττά κιλά. Η απουσία άσκησης και η καθιστική ζωή αυξάνουν τον κίνδυνο επικίνδυνων παθήσεων όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης.

Εξίσου σημαντικός παράγοντας με την άσκηση, είναι η τήρηση μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής για έναν υγιή οργανισμό.

Σήμερα στην προσπάθεια υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής συμμετέχουν πλέον ενεργά και οι ασφαλιστικές εταιρίες μέσα από δημοσιευμένα άρθρα στα blogs τους αλλά και προνόμια, προσφορές και εκπτώσεις σε αγαθά και υπηρεσίες.

Η Eurolife FFH μέσα από το MoreLife, έναν ψηφιακό χώρο ευεξίας παρέχει ένα σύστημα κινήτρων, ώστε ο ασφαλισμένος να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα υγείας για εκείνον και για τα αγαπημένα του πρόσωπα. Το ίδιο εργαλείο παρέχει ενημέρωση για θέματα υγείας, ευεξίας και καλύτερης ποιότητας ζωής, ενώ δίνει τη δυνατότητα καταγραφής των ημερήσιων βημάτων.

Η Interamerican, από την πλευρά της, πέρα από τα άρθρα που περιλαμβάνει στον ιστότοπό της σχετικά με τα οφέλη της άσκησης και της φυσικής δραστηριότητας, παρέχει και προσφορές σε γυμναστήρια για τους ασφαλισμένους της – συγκεκριμένα εξασφαλίζει 30% έκπτωση σε συνδρομή αλλά και ένα μήνα δωρεάν χρήσης.

Η εφαρμογή MyHealth IQ της Generali δίνει την δυνατότητα στον ασφαλισμένο να καταγράφει τους χτύπους της καρδιάς του αλλά και τις ημερήσιες θερμίδες που καταναλώνει. Παράλληλα περιλαμβάνει ερωτήματα και δίνει συμβουλές σχετικά με τον τρόπο ζωής και την ψυχική υγεία του ασφαλισμένου.

Επίσης, στη διαδικτυακή πλατφόρμα insurancemarket παρέχονται πληροφορίες για την αξία της καθημερινής άσκησης και της υγιεινής διατροφής.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που παρατηρείται είναι η τάση πλέον των ασφαλιστικών εταιριών να προάγουν μέσω συμβουλών, εφαρμογών, πρακτικών και άρθρων τον πιο υγιεινό τρόπο ζωής των ασφαλισμένων.

Διαβάστε επίσης:

Θέλετε να γεράσετε καλά; Κάντε αυτή την κίνηση καθημερινά

Φυσική Κατάσταση: Ανακαλύψτε γιατί ο ασφαλιστής σας θέλει να είστε fit

Ασφάλεια «πακέτο» με την αγορά υπηρεσιών και αγαθών – Πρέπει να αγοράσετε το «σετ»;