Πολλές φορές ως γονείς έχουμε αναρωτηθεί, «τι θα ήταν καλό το παιδί μου να κάνει», «να ασχοληθεί με κάποιο άθλημα» ή «πώς το παιδί μου θα επωφεληθεί από τον αθλητισμό». Αυτές είναι συχνές ερωτήσεις, ιδιαίτερα ανάμεσα σε νέους γονείς ή ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με τον αθλητισμό. Μαζί με αυτές τις ανησυχίες αναπόφευκτα τίθεται και το ερώτημα του πώς θα μπορέσουμε να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας πάνω από τα παιδιά μας, δεδομένου ότι η ενασχόληση με τον αθλητισμό μπορεί να έχει πολλά οφέλη υγείας, ενέχει όμως και τον κίνδυνο μικροτραυματισμών που συχνά θέτουν σε συναγερμό όλη την οικογένεια. Ενδεχομένως τη λύση να μπορεί να δώσει ένα ομαδικό ασφαλιστήριο υγείας που όλο και περισσότερα αθλητικά σωματεία επιλέγουν και προσφέρουν ως επιλογή στους γονείς.

Τα ομαδικά ασφαλιστικά προγράμματα αθλητικών ομάδων απευθύνονται σε συλλόγους και αθλητικά σωματεία που θέλουν να προσφέρουν στα μέλη τους μια προστασία από ατυχήματα κατά την διάρκεια ενός αγώνα ή μιας προπόνησης. Για αυτό τον λόγο όλο και περισσότερα σωματεία επιλέγουν τον δρόμο της ομαδικής ασφάλειας.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της ομαδικής ασφάλισης είναι η οικονομική αποδοτικότητα. Τα αθλητικά σωματεία μπορούν να επωφεληθούν από τη μαζική αγορά ασφαλιστικών προϊόντων, που προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις, φοροαπαλλαγές και προνόμια σε σχέση με τα ατομικά προγράμματα ασφάλισης. Αυτό επιτρέπει στα σωματεία να προσφέρουν ολοκληρωμένα πακέτα ασφάλισης στους αθλητές τους, ενισχύοντας τη συνοχή και την αίσθηση ασφάλειας εντός της ομάδας. Επιπλέον, η ομαδική ασφάλιση παρέχει ευνοϊκούς όρους και καλύτερες προϋποθέσεις ασφάλισης, καθιστώντας την πιο προσιτή για τα σωματεία και τους αθλητές.

Εννέα καλύψεις με το ομαδικό ασφαλιστήριο

Οι καλύψεις αφορούν εννέα σημεία-κλειδιά:

  • Έξοδα φυσιοθεραπειών
  • Έξοδα για ατυχήματα που αφορούν την οδοντοστοιχία
  • Προνομιακές τιμές σε διαγνωστικά κέντρα
  • Κάλυψη ατυχημάτων από ατύχημα κατά τη διάρκεια προπονήσεων, αγώνων και μετακινήσεων (με επίσημα και οργανωμένα μεταφορικά μέσα)
  • Απώλεια ζωής από ατύχημα
  • Κάλυψη μόνιμης ολικής/ μερικής ανικανότητας από ατύχημα
  • Έξοδα νοσηλείας μετά από ατύχημα
  • Ημερήσιο επίδομα νοσηλείας
  • Ασφάλιση δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από ατύχημα (εκτός νοσοκομείου).

Εκτός από τις παραπάνω καλύψεις υπάρχουν και οφέλη όπως η αναβάθμιση των παροχών των σωματείων προς τους αθλητές τους, η αίσθηση σιγουριάς και ηρεμίας στους γονείς για τον αθλητικό σύλλογο που έχουν επιλέξει για τα παιδιά τους, η ενίσχυση της εικόνας και της φήμης του σωματείου, η προσέλκυση νέων μελών και η μείωση εξόδων από πιθανά ατυχήματα.

Η παροχή ομαδικής ασφάλισης μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο ελέγχου κινδύνων, εξασφαλίζοντας ότι τα σωματεία είναι προετοιμασμένα για πιθανές απρόβλεπτες καταστάσεις και καταστροφές.

Η αθλητική δραστηριότητα αποτελεί έναν ανεκτίμητο πυλώνα της κοινωνίας μας, προσφέροντας ψυχαγωγία, υγεία και ένα πνεύμα ανταγωνισμού. Τα αθλητικά σωματεία αναδεικνύουν το ταλέντο και την προσπάθεια χιλιάδων αθλητών, δημιουργώντας μια ισχυρή και ενωμένη αθλητική κοινότητα.

Διαβάστε επίσης:

Λοιμώδης μονοπυρήνωση: Πως καλύπτει η ασφάλιση τη «νόσο του φιλιού»

Ασφάλεια «πακέτο» με την αγορά υπηρεσιών και αγαθών – Πρέπει να αγοράσετε το «σετ»;

Άμεση Ιατρική Βοήθεια: Όλα όσα παρέχει αυτό το πακέτο