Το 2020, από τα 6 δις ευρώ ιδιωτικής δαπάνης για την υγεία μόλις τα 600 εκατ. δόθηκαν μέσα από την ιδιωτική ασφάλιση υγείας. Το ζήτημα αναδείχθηκε πρόσφατα στην ημερίδα του ygeiamou.gr με θέμα «H αξία του εμβολιασμού στη μετά Covid-19 εποχή», και υπενθύμισε για μια ακόμη φορά πως, για τις νοσοκομειακές και εξωνοσοκομειακές δαπάνες υγείας, δεν χρειάζεται να «ανοίγει» ο κουμπαράς ούτε και να μπαίνει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Το ίδιο επισημαίνει και η σημερινή ημέρα.

Από το 2004 και κάθε χρόνο, η 11η Νοεμβρίου αποτελεί την Ημέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μια πρωτοβουλία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) με στόχο την ανάδειξη της συνεισφορά του ασφαλιστικού κλάδου στην οικονομικής, ψυχική και σωματική ευεξία και ευημερία του σύγχρονου ανθρώπου.

Τα στατιστικά μαρτυρούν τον δισταγμό για μια κίνηση που, εντούτοις, μόνο όφελος θα έχει σε επίπεδο φροντίδας της υγείας και των οικονομικών καθενός· η απόκτηση ενός ασφαλιστηρίου υγείας. Και αυτοί είναι κάποιοι σημαντικοί λόγοι να αναζητήσετε και αποκτήσετε το προϊόν που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και απαιτήσεις σας:

1. Άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας

Η πανδημία έδειξε ότι η νοσοκομειακή περίθαλψη ακόμα και για τα πιο απλά και συνηθισμένα περιστατικά υγείας ή μια εξέταση ρουτίνας μπορούν να μετατραπούν σε μικρές οδύσσειες. Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας:

  • επιταχύνει την πρόσβαση σε ραντεβού, θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς λίστες αναμονής
  • προσφέρει στους ασθενείς μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τον προγραμματισμό, μειώνοντας την αβεβαιότητα και το άγχος των τυπικών χρόνων αναμονής στα δημόσια νοσοκομεία
  • προλαμβάνει μια δυσμενή έκβαση που μπορεί να έχει η ελάχιστα ακόμα καθυστερημένη αντιμετώπιση ενός σοβαρού προβλήματος υγείας.

2. Προστασία για την οικογένεια

Είναι έμπρακτη απόδειξης ενδιαφέροντος και αγάπης. Ασφαλίζοντας τα μέλη της οικογένειας μεριμνάτε για το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία. Τα οικογενειακά προγράμματα μπορούν να καλύπτουν συντρόφους, συζύγους και παιδιά. Αποτελούν έναν απλό και αποτελεσματικό τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι η οικογένειά σας έχει την καλύτερη διαθέσιμη ιατρική φροντίδα, επιτρέποντάς σας ηρεμία και τη βεβαιότητα ότι, σε περίπτωση που προκύψουν σοβαρά ιατρικά προβλήματα, θα τύχουν της καλύτερης αντιμετώπισης. Διαβάστε τα πέντε σημεία – κλειδιά που πρέπει να προσέξετε.

3. Πρόσβαση σε ιδιωτικά κέντρα υγείας και νοσοκομεία

Εχει παρατηρηθεί ότι η νοσηλεία σε ιδιωτικό νοσοκομείο σχετίζεται με ταχύτερη ίαση, ενδεχομένως λόγω της επισταμένης φροντίδας που λαμβάνει ο νοσηλευόμενος χάρη στον μικρότερο όγκο περιστατικών και την επάρκεια ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Ετσι, εξασφαλίζεται η ταχύτερη επιστροφή του νοσηλευόμενου στην κανονική ζωή και το κοινωνικό πλέγμα σχέσεων που περιλαμβάνουν την οικογένεια, τους φίλους, την εργασία και κάθε δραστηριότητα που προάγει την καλή ψυχική υγεία.

Παράλληλα, η νοσηλεία γίνεται πιο ανεκτή χάρη στη μεγαλύτερη ιδιωτικότητα, τον περισσότερο χώρο και τη δυνατότητα παρουσίας μελών της οικογένειας στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, υπόθεση δύσκολη για τα δημόσια λόγω του συνωστισμού.

4. Περίθαλψη με τεχνολογία αιχμής

Το ασφαλιστήριο υγείας ανοίγει εγγυάται περίθαλψη με κατάλληλα καταρτισμένο και εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και δίνει πρόσβαση σε ιατρικά μηχανήματα και θεραπευτικές μεθόδους τελευταίας τεχνολογίας. Αρκεί το παράδειγμα της ρομποτικής χειρουργικής που εξασφαλίζει άριστα αποτελέσματα, μικρότερο χρόνο νοσηλείας και ταχύτερη ανάρρωση με ελάχιστες επιπλοκές και απώλεια αίματος κατά την επέμβαση, αλλά μέχρι πριν κάποια χρόνια υπήρχε μόλις ένα μηχάνημα στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ενημερωθείτε για το πώς καλύπτεται η ρομποτική χειρουργική από τα ασφαλιστήρια υγείας εδώ.

5. Ειδικά προνόμια πρωτοβάθμιας περίθαλψης

Τα ατομικά ή ομαδικά νοσοκομειακά προγράμματα προσφέρουν συνήθως υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσω ειδικών παροχών και προνομίων που εξαρτώνται από τις τρέχουσες κάθε φορά συμφωνίες που έχει κάνει η ασφαλιστική εταιρεία με συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία. Προσφέρονται άνευ ασφαλίστρου και μπορεί να έχουν μηδενικό κόστος κυρίως στην περίπτωση περιστατικών έκτακτου/επείγοντος χαρακτήρα, εφόσον βέβαια αξιολογηθούν ως τέτοια από το νοσοκομείο, είτε να προσφέρουν ειδικές τιμές και γενναίες ενίοτε εκπτώσεις όπως 30% ή 70% για διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις που επιθυμεί ο ασφαλισμένος απλώς για τον τυπικό έλεγχο της υγείας του.

Διαβάστε επίσης: