Τα ηλικιωμένα σκυλιά αναζητούν, κι εκείνα, μια οικογένεια που θα τους αλλάξει τη ζωή: μια αγκαλιά, ένα χάδι, μια ζεστή γωνιά, φροντίδα, αγάπη.

Δεν ζητούν πολλά. Μόνον να δώσουν έχουν: βλέμμα «καρφωμένο» πάνω σου, που μαρτυρά την αγάπη και την αφοσίωση τους.

Αυτήν την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, τα αόρατα αυτά πλάσματα θα μας περιμένουν σε τρία σημεία της Αττικής για να τα γνωρίσουμε, και ευελπιστούν να μας «κλέψουν την καρδιά».

Ειδικότερα, θα μας υποδεχτούν στην Ακαδημία Τοξοβολίας, Στοργής 2, Άνω Γλυφάδα, στο Cine Παναθήναια, Μαυρομιχάλη 165, Αμπελόκηποι, και στο Cine Αλεξάνδρα, Ηρώων Πολυτεχνείου 27, Χαλάνδρι – Στάση Μετρό Χολαργός. Οι «οικοδεσπότες» θα μας περιμένουν από τις 11:00 έως τις 15:00.

Στο κάθε σημείο θα βρίσκονται 10 σκυλιά, «γιαγιάδες» και «παππούδες», και κάθε ένα θα συνοδεύεται από κάποιον εθελοντή που γνωρίζει τον χαρακτήρα του ζώου, την ιστορία, την καθημερινότητα του. Ο εθελοντής/συνοδός θα είναι πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση του ενδιαφερόμενου για υιοθεσία.

Βούδας

Τα ηλικιωμένα αδεσποτάκια είναι ιδανικά για ανθρώπους «του καναπέ», για εκείνους που δεν είναι υπομονετικοί με τη ζωηράδα των νεώτερων σκυλάκων.

«Πέραν της υιοθεσίας, που ίσως να τρομάζει κάποιον με τα έξοδα που μπορεί να έχει ένα υπερήλικο σκυλί, μπορεί να γίνει και εικονική υιοθεσία. Δηλαδή, μπορεί κάποιος να αναλάβει τα έξοδα του ζώου, έτσι ώστε να έχει καλύτερες παροχές και περίθαλψη από αυτές που του προσφέρονται. Επίσης, μπορεί κανείς να φιλοξενήσει κάποιο από τα υπερήλικα ζωάκια. Εμείς οι εθελοντές θα είμαστε πάντα δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, για να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε», τονίζει η εθελόντρια, Τζούλια Ανευλαβή.

Μπρούνο

Δηλαδή, εάν κάποιος υιοθετήσει έναν σκυλάκο, οι εθελοντές θα φροντίσουν να προσεγγίσουν κτηνίατρο της περιοχής, έτσι ώστε να του κάνει καλύτερες τιμές. Στην περίπτωση που φιλοξενηθεί, θα συμμετέχουν στα έξοδα του.

Έλσα

Ακόμη κι αν δεν επιθυμούμε να υιοθετήσουμε έναν γέρο σκυλάκο, μπορούμε να επισκεφτούμε τους χώρους για να δωρίσουμε κτηνιατρικά προϊόντα (αμπούλες, αποπαρασιτικά), τροφές και ό,τι άλλο έχουν ανάγκη (μπολάκια, κουβερτάκια, λουράκια, περιλαίμια κ.ά).

Και έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι αυτά τα πλάσματα έχουν ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε καταφύγιο.

Πέτρος

Η Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, είναι η μέρα που θα τους δείξουμε ότι υπάρχει μια άλλη ζωή: του σπιτιού, της θαλπωρής, της φροντίδας, της στοργής.

Όλοι οι σκύλοι είναι στειρωμένοι, εμβολιασμένοι και έχουν το τσιπάκι τους.

Διαβάστε επίσης