*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη

Οι ασκήσεις ποδιών με ιμάντες αντίστασης (λάστιχα) μπορούν να χτίσουν ποιοτικούς μύες στα πόδια σας χωρίς φθορά στις αρθρώσεις. Ένα από τα μειονεκτήματα των ασκήσεων των ποδιών με άλλες μορφές αντίστασης (πχ. βάρη) είναι ότι πολλές φορές θυσιάζετε τα γόνατα, τα ισχύα και τους αστραγάλους για να γυμνάσετε μεγαλύτερους μύες.

Η προπόνηση ποδιών μπορεί να μοιάζει εξαντλητική και σίγουρα δεν είναι εύκολη όσο οι προπονήσεις για το πάνω μέρος του σώματος. Συχνά καταλήγετε να νιώθετε πιασμένοι για αρκετές ημέρες μετά την προπόνηση.

Όμως, ένα ισχυρό σπίτι δεν χρειάζεται μόνο τοίχους και στέγη, χρειάζεται επίσης γερά θεμέλια. Τα πόδια σας είναι το θεμέλιο σας, γι’αυτό και όσο ισχυρότερα είναι, τόσο ισχυρότερο είναι ολόκληρο το σώμα σας.

Στα πόδια σας υπάρχουν μερικοί από τους μεγαλύτερους μύες του σώματος σας και η προπόνηση αυτών των μυών αλλάζει ολόκληρη τη μεταβολική σας κατάσταση. Αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας σας, πράγμα που σημαίνει ότι θα καίτε περισσότερο λίπος ακόμη και όταν δεν κινείστε.

Η προπόνηση ποδιών είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον δυνατών μυών σε ολόκληρο το σώμα.

  • 5 ασκήσεις 30″ η κάθε άσκηση (1 κύκλος). Ολοκληρώνω το ένα πόδι κ μετά περνάω στο άλλο.
  • 5 ασκήσεις χωρίς διάλειμμα. Οταν ολοκληρώσω τον κύκλο 1’ διάλειμμα και περνάω στο άλλο πόδι.
  • 3 κύκλους σε κάθε πόδι

1. Με δεμένο το λάστιχο στο ένα μου πόδι με σταθερή λεκάνη και το άλλο πόδι ελαφρώς λυγισμένο, τραβάω προς τα πίσω το πόδι με το λάστιχο έχοντας πάντα γλουτούς σφιχτούς.

2. Η ίδια στάση με την προηγούμενη μόνο που τώρα μαζεύω γόνατο και σπρώχνω προς τα πίσω ελεγχόμενα.

3. Κρατάω το πόδι τεντωμένο και σταθερό προς τα πίσω και κάνω κυκλάκια για 30″ προς την μια κατεύθυνση και 30″ απ την άλλη.

4. Άρση του ποδιού στο πλάι για 30″.

5. Μαζεύω και τεντώνω το γόνατο προς τον κορμό απ το πλάι για 30″.

Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα των ασκήσεων

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia

 

Διαβάστε επίσης

Σούπερ γλουτοί χωρίς να σηκωθούμε από το πάτωμα – Κι όμως, γίνεται! Δείτε το βίντεο

Ασκήσεις για δυνατά χέρια [Βίντεο]

Το γρήγορο workout που μας αρέσει και μας γυμνάζει