*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη

Το να έχουμε ωραίους γλουτούς δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής. Ένα ισχυρό και δυνατό μυικό σύστημα γλουτών είναι το μυστικό για τη βελτίωση της ταχύτητας, της ισχύος και των συνολικών αθλητικών επιδόσεων, ενώ παράλληλα μειώνεται ο κίνδυνος τραυματισμού. Καθώς επίσης οι γλουτοί μας (που αποτελούνται από τον μέγα γλουτιαίο που είναι o ορατός γλουτιαίος μυς, όμως υπάρχουν δύο ακόμη μικρότεροι μύες κάτω από αυτόν: ο μέσος γλουτιαίος και ο μικρός γλουτιαίος) είναι οι μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι μύες στο σώμα σας.

Πώς λοιπόν μπορούμε να δημιουργήσουμε σούπερ γλουτούς; Τα squat είναι μια κλασική και αρκετά καλή άσκηση, πάμε όμως να δούμε και μερικές ακόμη ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε με το βάρος του σώματος μας και που θα μας δώσουν ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα, ακόμη και αν γυμναζόμαστε στο σπίτι.

  • 4 ασκήσεις(1 κύκλος)
  • 40″ η κάθε άσκηση στην σειρά χωρίς διάλλειμα
  • Στο τέλος κάθε κύκλου 1′ διάλλειμα
  • 2-4 κύκλους

1. Πατώντας πόδια σε ένα τοίχο ανοιχτά άρσεις της λεκάνης.

2.Με λεκάνη ψηλά και το ένα πόδι ψηλά εκτελούμε πιέσεις της λεκάνης. Τελειώνουμε το ένα πόδι και ξεκινάμε το άλλο.

3. Με λεκάνη ψηλά «περπατάμε» στον τοίχο προς τα πάνω και προς τα κάτω.

4. Με τεντωμένα πόδια στον τοίχο εκτελούμε άρσεις της λεκάνης.

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822

Διαβάστε επίσης:

Κάψτε το λίπος τώρα με αυτές τις 5 ασκήσεις!

Top workout καίει λίπος και χτίζει μύες

Πέντε ασκήσεις για τέλειο σώμα που γίνονται στο σπίτι