Γράφει η Σοφία Περδίκη personal trainer

Κάνατε ένα διάλειμμα από τη γυμναστική κατά τη διάρκεια των διακοπών; Και πολύ καλά κάνατε. Η δουλειά δεν σταματά και οι διακοπές είναι ευκαιρία να χαλαρώσετε, τρώγοντας διάφορα και περνώντας χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σας. Τώρα ήρθε η ώρα να επανέλθετε στις προπονήσεις σας, αναζωογονημένοι και έτοιμοι να συντρίψετε το νέο έτος!

Όταν έρθει η ώρα να πάτε ξανά στο γυμναστήριο, θυμηθείτε αυτές τις συμβουλές:

Μην μπείτε στις σκληρότερες προπονήσεις σας αμέσως. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε χαλαρά και να μπείτε σταδιακά σε έντονες προπονήσεις.

Μην πιέζετε τον εαυτό σας για να αυξήσετε τα βάρη που σηκώνεται στην προπόνηση, να τρέξετε πιο γρήγορα ή ακόμα και να ασκηθείτε κάθε μέρα κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης εβδομάδας. Θα έχετε μεγαλύτερο κίνητρο και θα παραμείνετε πιο συνεπείς εάν πηγαίνετε για λιγότερο εντατικές, λιγότερο συχνές προπονήσεις και σταδιακά ανεβάζεται. Με τη δέσμευση του λίγο λιγότερο στην αρχή, θα αυξήσετε πολύ περισσότερο με την πάροδο του χρόνου.

Βοηθά επίσης να έχουμε ένα προπονητικό πλάνο έτοιμο. Εδώ μπαίνουμε εμείς!

Φτιάξαμε το ακόλουθο πρόγραμμα προπόνησης που περιέχει σχεδόν τα πάντα αντοχής-cardio-δύναμη-stretching.

1η μέρα – Πόδια

Αυτό το πρόγραμμα είναι ιδανικό για την πρώτη σας προπόνηση. Μόλις αποκτήσετε άνεση με κάθε κίνηση, αυξήσετε την ένταση (επαναλήψεις ή τεχνική) και συνεχίστε να προκαλείτε το μυικό σας σύστημα.
Κάνετε 30″ την κάθε άσκηση στην σειρά. Αν έχετε δυνάμεις κάντε το πρόγραμμα 2 φορές.

2η μέρα – Πάνω μέρος σώματος

Πιάσε ένα ζευγάρι αλτήρες και ετοιμαστείτε για το πρόγραμμα στο πάνω μέρος του σώματος σας, χέρια,πλάτη με απλές κινήσεις.
Κάνετε 30″ την κάθε άσκηση στην σειρά.

3η μέρα –Cardio

Αυτό το 20λεπτό cardio workout είναι ιδανικό για μικρούς χώρους και γρήγορα προπονητικά προγράμματα. Θα ιδρώσετε και θα αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό, ενώ ο μεταβολισμός σας θα πάρει πάλι μπρος.
Εκτελείτε για 1 λεπτό τηνη κάθε άσκηση. Κάνετε 4-5 φορές όλες τις ασκήσεις στην σειρά.

4η μέρα –Total body

Για την τέταρτη μέρα, έχετε δύο επιλογές, μια 15λεπτη προπόνηση κοιλιακών ή μια προπόνηση με μπάλες για ισορροπία. Επιλέξτε όποια προπόνηση σας κάνει για σήμερα, θα δουλέψετε μέχρι να νιώσετε τους μύες σας να καίνε.

Εκτελείτε για 30″ την κάθε άσκηση.
Κάνετε 2 φορές όλο το πρόγραμμα.

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822