Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε τον εαυτό σας υγιή είναι να δραστηριοποιηθείτε και να ασκηθείτε. Υπάρχουν διάφοροι τύποι σωματικής δραστηριότητας, που σας επιτρέπουν να επιλέξετε κάποιο τρόπο εκγύμνασης που ταιριάζει καλύτερα στο επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης.

Είτε θέλετε να σηκώνετε βάρη, να τρέξετε, να κάνετε γιόγκα ή να συμμετάσχετε σε ομαδικά προγράμματα, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε τη φυσική δραστηριότητα που σας ταιριάζει. Πολλές από αυτές τις δραστηριότητες γίνονται σε εσωτερικούς χώρους. Τα γυμναστήρια έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να σας διασφαλίσουν μια καλή προπόνηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ασκηθείτε σε εξωτερικούς χώρους, κυρίως στη χώρα μας, που ο καιρός είναι με το μέρος μας.

Η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους έχει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, που δεν μπορείτε να βρείτε αν ασκείστε σε εσωτερικούς χώρους. Η άσκηση στην φύση παρέχει πολλά οφέλη για τη σωματική και ψυχική σας ισορροπία. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που οδηγούν σε αύξηση των οφελών κατά τη διάρκεια μιας υπαίθριας προπόνησης, από τον καθαρό αέρα μέχρι το φως του ήλιου.

Το outdoor training ενθαρρύνει όλους να σηκωθούν και να δραστηριοποιηθούν στην φύση. Ανεξάρτητα από το αν είστε προχωρημένοι στο κομμάτι του fitness ή μόλις ξεκινάτε το ταξίδι σας στη φυσική κατάσταση, υπάρχουν προπονήσεις και δραστηριότητες για εσάς.

Challenge your body

Όταν ασκείστε σε γυμναστήριο ή άλλη εσωτερική εγκατάσταση, πιθανότατα βρίσκεστε σε περιβάλλον ελεγχόμενο από κλιματισμό ή οτιδήποτε άλλο τέτοιας μορφής. Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό με την άσκηση στο AC, η άσκηση έξω προκαλεί το σώμα σας με τρόπους που δεν μπορούν να το κάνουν οι προπονήσεις σε εσωτερικούς χώρους.

Όταν είστε δραστήριοι σε εξωτερικούς χώρους, είτε τρέχετε, περπατάτε, κάνετε πεζοπορία ή ασκήσεις στο γκαζόν, βάζετε το σώμα σας σε φυσικά στοιχεία. Το περιβάλλον γύρω σας αλλάζει συνεχώς. Ακόμη και μικρές αλλαγές, όπως κλίσεις, χώμα, άσφαλτος ή εμπόδια, σας αναγκάζουν να προσαρμοστείτε και να γυμναστείτε πιο σκληρά. Ακόμη και οι αλλαγές του καιρού, όπως η ζέστη και το αεράκι, μπορούν να αυξήσουν τη δυσκολία της προπόνησής σας.

Καίτε περισσότερες θερμίδες

Η άσκηση έξω σας δίνει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι πιθανότατα θα κάψετε πολύ περισσότερες θερμίδες. Το σώμα σας πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να προσαρμοστεί στο μεταβαλλόμενο έδαφος και στις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Οι μύες σας πρέπει να δουλέψουν πολύ πιο σκληρά για να ολοκληρώσουν τις κινήσεις που θα μπορούσατε να κάνετε με ευκολία σε ένα γυμναστήριο. Όσο πιο σκληρά δουλεύει το σώμα σας, τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψετε.

Ενισχύει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση

Η άσκηση έχει αμέτρητα οφέλη για την ψυχική υγεία, μαζί με σωματικά οφέλη. Η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους. Ωστόσο, μπορεί επίσης να έχει αντίκτυπο στη συνολική αυτοεκτίμησή σας, καθώς την βελτιώνει, βοηθώντας σας να χάσετε βάρος, να τονώσετε το σώμα σας, να χτίσετε μυς και να βελτιώσετε την αντοχή σας.

Έρευνες διαπίστωσαν ότι, ακόμη και αν αφιερώνετε μόλις πέντε λεπτά γυμναστικής σε έναν εξωτερικό χώρο, μπορεί να βελτιώσει την αυτοπεποίθησή σας. Το να βρίσκεστε κοντά σε πράσινο, θάλασσα, φύση ενισχύει αυτό το αποτέλεσμα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να μεταφέρετε όλες τις προπονήσεις σας έξω. Η ανάμειξη σε έναν συνδυασμό υπαίθριων ασκήσεων με προπονήσεις στο γυμναστήριο σας δίνει το καλύτερο και των δύο κόσμων.

Προπόνηση σε εξωτερικό χώρο

✅6 ασκήσεις 40” η καθεμία, ένας κύκλος
✅2-3 κύκλους
✅1 λεπτό διάλειμμα μεταξύ κάθε κύκλου

  1. Squat

2. Προβολές

3. Κλωτσιές

4. Push-ups

5. Mountain climbers

6. Από σανίδα με τις παλάμες ακουμπάω σημεία του σώματος

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia

Διαβάστε ακόμη:

Να πώς θα αδυνατίσουμε κάνοντας Pilates

Έξι εύκολες ασκήσεις που νικούν τον πόνο στη μέση και την πλάτη

Το workout των 10′ που δυναμώνει και συσφίγγει τους μύες