*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη

Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, υπάρχουν δύο ερωτήσεις που έρχονται αμέσως στο μυαλό: Τι πρέπει να φάω και πώς πρέπει να είναι οι προπονήσεις μου;

Αν είσαστε από αυτούς που ξεκινάτε δίαιτα από Δευτέρα, το να καταλάβετε ότι η γυμναστική είναι μέρος της εξίσωσης για την απώλεια βάρους είναι ένα καλό ξεκίνημα. Η απόφαση σχετικά με το καλύτερο σχέδιο «επίθεσης» είναι ευκολότερη από την πράξη, δεδομένου ότι ακόμη και οι ειδικοί στο γυμναστήριο δεν συμφωνούν για το πώς να σχεδιάσουν την τέλεια εβδομάδα προπόνησης για απώλεια κιλών. Υπάρχουν όμως μερικές γενικές οδηγίες που μπορούν να σας βοηθήσουν εάν προσπαθείτε να συνδυάσετε το δικό σας πρόγραμμα.

Εμείς πάντα προτείνουμε τη μίξη των δύο σημαντικότερων κατηγοριών στην προπόνηση: αερόβια και βάρη είναι μια καλή λύση αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

Για παράδειγμα, μπορεί να ορίσετε μια εβδομάδα με δύο ημέρες προπόνησης με πλήρη δύναμη, τρεις ημέρες cardio και δυο ημέρες ξεκούρασης. Σημαντικό βέβαια είναι να παραμείνετε δραστήριοι και έξω από τις προπονήσεις σας, κάνοντας τουλάχιστον 10.000 βήματα την ημέρα, κάθε μέρα.

Εμείς έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα cardio που πιστεύουμε θα σας βοηθήσει. Μη χάνετε χρόνο… Πάμε να μειώσουμε τα κιλά μας.

  • 6 ασκήσεις 30’’ η κάθε μια χωρίς διάλλειμα. ( 1 κύκλος)
  • Στο τέλος κάθε κύκλου 1 λεπτό ξεκούραση.
  • 2-3 κύκλους σε κάθε προπόνηση.

1. Προβολές εναλλάξ (πατήστε σε παρκέ με 2 πανάκια για να μπορείτε να γλιστράτε καλύτερα) για 30″.

2. Σχοινάκι – 30″.

3. Από θέση σανίδας στις παλάμες τραβάμε μια το ένα πόδι μια το άλλο για 30″ και μετά και τα δυο μαζί.

4. Push ups για 30″.

5. Από θέση ανάποδο τραπεζάκι κάνουμε στροφή και ακουμπάμε αντίθετο χέρι με πόδι 30″ εναλλάξ.

6. Κοιλιακοί για 30″ η κάθε πλευρά.

Δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο των ασκήσεων

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822

Διαβάστε επίσης

Functional Workout: Η προπόνηση που τα καίει!

Οι τέσσερις καλύτερες ασκήσεις που βελτιώνουν την ισορροπία

Σούπερ γλουτοί με ένα λάστιχο – Έτσι γίνεται!