Γράφει η yoga instructor Γαρυφαλιά Γιατζάκη

Η Γιογκα σημαίνει πολλά και διαφορετικά πράγματα για τον καθένα από εμάς. Είναι φυσική κατάσταση, καλή υγεία, χαλάρωση, μεταμόρφωση, είναι ένα «άνοιγμα»για την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Ακολουθούν δέκα λόγοι που θα σας κάνουν να ξεκινήσετε γιόγκα από σήμερα!

1.Βελτιώνει την ευλυγισία. Μέσα από τις διάφορες θέσεις (asanas) διατείνεται και επιμηκύνεται όλο το σώμα .
2.Χτίζει την μυική δύναμη. Δυναμώνει όλο το σώμα, καθώς χρησιμοποιούμε σε όλες τις θέσεις (asanas) το βάρος του σώματος μας.
3.Βελτιώνει την στάση σώματος. Δίνεται έμφαση στην ευθυγράμμιση σε όλες τις θέσεις, αποκτώντας επίγνωση της τοποθέτησης του σώματος στο χώρο, ενεργοποιώντας κάθε μέλος του σώματος ξεχωριστά.
4.Βελτιώνει την ισορροπία. Υπάρχουν πολλές όρθιες θέσεις (asanas ) που ενισχύουν το συντονισμό και την ισορροπία .
5. Σε κάνει πιο χαρούμενο. Η μεγάλη βαθιά αναπνοή ανεβάζει τη διάθεσή σου επειδή συμβάλλει στην παραγωγή των ορμονών που χαρίζουν ευχαρίστηση.
6. Βοηθάει στην συγκέντρωση. Μέσω της ενσυνείδητης αναπνοής αποκτάτε επίγνωση στο εδώ και τώρα και συγκεντρώνεστε καλύτερα σε αυτό που κάνετε εκείνη την στιγμή.
7. Είναι για όλους και για όλες τις ηλικίες.
8. Βελτιώνει τον ύπνο. Η γιόγκα μας χαλαρώνει και μας βοηθά να κοιμηθούμε καλύτερα. Μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, χαρίζοντάς έναν ήρεμο ύπνο.
9. Αυξάνει τη λίμπιντο. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Sex and Marital Therapy η γιόγκα μπορεί να αυξήσει την ερωτική διάθεση επειδή μας βοηθά να εξοικειωθούμε με το σώμα μας.
10. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Κάνοντας Γιογκα σταδιακά καταφέρνουμε να κάνουμε πολλά πράγματα σε διανοητικό και σωματικό επίπεδο που πριν δεν φανταζόμασταν ότι μπορούμε ,έτσι αποκτάμε σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Η Βάλια Γιατζάκη αποφοίτησε από το τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού Κομοτηνής (Τ.Ε.Φ.Α.Α)το 2014 Το ίδιο έτος (2014) εκπαιδεύτηκε στην γιόγκα από τον εκπαιδευτικό οργανισμό YogaWorks της Αμερικής (200RTY). Ακολούθως, η αγάπη της για την γυμναστική την οδήγησε και σε άλλες εκπαιδεύσεις όπως αυτήν του Personal Trainer ,Group Fitness Instructor ,Pilates, TRX, Yoga kids. Συμπληρωματικά έχει εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες του ερυθρού Σταύρου . Η επαγγελματική της δραστηριότητα έκτοτε περιλαμβάνει την διδασκαλία γιόγκα σε τμήματα ενηλίκων και παιδιών, σε ομαδικά αλλά και σε ατομικά προγράμματα (personal) μεμονωμένα.

Βρείτε την Βάλια Γιατζάκη σε: