Όπου και αν είστε, ό,τι και αν κάνετε μην αφήσετε την φυσική σας κατάσταση να χαθεί. Απολαύστε και παραμείνετε σε φόρμα ακόμη και όταν ταξιδεύετε κάνοντας ασκήσεις με το βάρος του σώματος σας. Μπορείτε να ασκηθείτε οπουδήποτε – συμπεριλαμβανομένου του δωματίου ξενοδοχείου! Και θα σας πάρει μόνο 15 λεπτά για να ολοκληρώσετε.

Αν δεν θέλετε να πάτε στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου κάντε ένα κυκλικό πρόγραμμα στο δωμάτιο σας, όπως αυτό που μας προτείνει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη. Δοκιμάστε το.

Θα σας πάρει μόνο δεκαπέντε λεπτά, αλλά είναι βέβαιο ότι θα αισθανθείτε τα αποτελέσματα για το υπόλοιπο της ημέρας -ή εβδομάδας, αν το κάνετε σωστά! Αφού προθερμάνετε το σώμα σας με μια μεγάλη και γρήγορη βόλτα στην πόλη που βρίσκετε, ξεκινάμε!

Μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις που ακολουθούν στο πάτωμα ή πάνω στο κρεβάτι για μεγαλύτερη δυσκολία αφού έτσι ενεργοποιούμε τον πυρήνα μας λόγω ισορροπίας και σταθεροποίησης.

Άσκηση 1η

Από θέση σανίδας κάνουμε κάμψεις και μαζεύουμε τα γόνατα προς το στήθος για 30″.

Άσκηση 2η

Από ύπτια θέση με μια πετσέτα στα χέρια και τον κορμό σταθερά ψηλά περνάμε την πετσέτα κάτω από τα πόδια μου και την επαναφέρουμε πίσω με χέρια τεντωμένα για 30″.

Άσκηση 3η

Από καθιστή θέση με γόνατα λυγισμένα κατεβάζουμε και ανεβάζουμε μια πετσέτα πίσω από το κεφάλι  ενώνοντας πάντα τις ωμοπλάτες για 30″.

Άσκηση 4η

Από θέση σανίδα κάνουμε άρση το ένα πόδι για 30″ και μετά άρση το άλλο πόδι για άλλα 30″

Άσκηση 5η

Από θέση τραπεζάκι με τεντωμένα χέρια κάνουμε άρση με τεντωμένο το ένα πόδι για 30″ και μετά το άλλο για άλλα 30″.

 

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα που μας προτείνει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.