*Γράφει η pilates instructor Κατερίνα Σιούκα

Πόσες φορές έχετε νιώσει άβολα φορώντας το αγαπημένο σας στενό φόρεμα ή τζιν βλέποντας αυτό το σημείο της κοιλιάς, κάτω από τον αφαλό να «πετάει», να «διπλώνει» ή να «περισσεύει»; Πόσες ώρες έχετε αφιερώσει στο γυμναστήριο αλλά αυτό το σημείο επιμένει να βρίσκεται εκεί…

Οι κοιλιακοί όντως είναι από τα δύσκολα σημεία να γυμνάσει κανείς καθώς σημαντικό ρολό παίζει η διατροφή και η καλή ενυδάτωση του οργανισμού. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε και να εντάξετε στην προπόνηση σας τις ασκήσεις που ακολουθούν και θα δείτε άμεσα τη διαφορά.

Ξεκινάμε καθιστοί, στηριζόμαστε στους αγκώνες με τα πόδια λυγισμένα στον αέρα. Συγκεντρωθείτε στην κοιλιά σας και ανεβοκατεβάζετε τα πόδια χωρίς να μετακινείτε το υπόλοιπο σώμα. Στην συνέχεια με τα γόνατα σταθερά, τεντώνετε και λυγίζετε τα πόδια κάθετα στη λεκάνη. Κάντε συνεχόμενα αυτές τις δυο ασκήσεις εκτελώντας 12-15 επαναλήψεις σε κάθε άσκηση.

Ξαπλώνουμε και με τα πόδια τεντωμένα κάνουμε εναλλάξ ψαλίδια κρατώντας τη μέση σταθερή στο στρώμα. Στη συνέχεια με τα πόδια τεντωμένα ανεβοκατεβάζουμε μέχρι εκεί που δεν ξεκολλάει η μέση μας από το στρώμα. Εκτελέστε συνεχόμενα τις ασκήσεις για 12-15 επανάληψεις.

Τέλος γυρίζουμε στο πλάι, στηριζόμαστε στον αγκώνα, με το ένα πόδι λυγισμένο το άλλο τεντωμένο και τεντώνουμε λυγίζουμε ίδιο χέρι πόδι για 12 φορές. Στη συνέχεια ανεβοκατεβάζουμε τη λεκάνη για 12 ακόμα επαναλήψεις.

Η Κατερίνα Σιούκα είναι πιστοποιημένη pilates instructor (mat, props, equipment) από τις σχολές GRAFTS HELLAS, LIFE PILATES και FLETCHER PILATES. Yoga instructor πιστοποιημένη από τη σχολή GRAFTS HELLAS, καθώς και prenatal trainer (άσκηση και εγκυμοσύνη) πιστοποιημένη από τη σχολή HUMAN MAMA. Εργάζεται ως pilates instructor από το 2012 και έχει εξειδίκευση στην αποκατάσταση και πρόληψη τραυματισμών. Ως μέλος της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) συνεργάζεται και με επαγγελματίες αθλητές. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο Α’ βοηθειών, ρήξης μηνίσκου, χονδροπάθειας και κύστης Baker από τον ΠΟΕΠ. «To Pilates μας μαθαίνει την κίνηση και η κίνηση είναι ευτυχία».

Διαβάστε επίσης

Τρεις top ασκήσεις για να βρείτε την ισορροπία σας

EMS: Ανακαλύψτε την μέθοδο που «χτίζει» μύες και βελτιώνει την κινητικότητα

Η νόσος που ρυθμίζεται αποτελεσματικά αν κόψετε τα ξενύχτια