Οι ρακέτες είναι αναμφίβολα οι κυρίαρχοι της παραλίας όσον αφορά τα καλοκαιρινά σπορ, ενώ παράλληλα αποτελούν και την τέλεια επιλογή για να ασκηθείτε κρατώντας τις αποστάσεις εν μέσω πανδημίας.

Είναι διασκεδαστικές, κατάλληλες για μικρούς και μεγάλους, γυμνάζουν το πάνω μέρος του σώματος και το καρδιαγγειακό σύστημα και δεν κρύβουν κινδύνους τραυματισμού, ενώ όταν ιδρώσετε μπορείτε να δροσιστείτε με μια βουτιά στη θάλασσα.

Εάν μάλιστα θέλετε να εξελίξετε το παιχνίδι και να αναπτύξετε και την κοινωνικότητά σας δεν έχετε παρά να παίξετε ζευγάρια (διπλό).

Μισή ώρα παιχνίδι με τις ρακέτες π.χ., συμβάλλει στην καύση 250 θερμίδων, γεγονός που «μεταφράζεται» σε περίπου δυο απλά αλκοολούχα ποτά στη βραδινή σας έξοδο (όχι κοκτέιλ!).

Για να υπολογίσετε πόσες θερμίδες θα κάψετε ακριβώς παίζοντας ρακέτες χρησιμοποιείστε τον ακόλουθο τύπο:  7,2 θερμίδες / ανά κιλά βάρους / ανά 1 ώρα. Εάν δηλαδή ζυγίζετε 70 κιλά και παίξετε για μια ώρα θα κάψετε 504 θερμίδες!

Τα οφέλη για την υγεία από το παιχνίδι με ρακέτες είναι πολύ σημαντικά. Πρόσφατα μάλιστα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Sports Medicine συσχέτισε τα αθλήματα που περιλαμβάνουν ρακέτες με τον μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις ή εγκεφαλικό επεισόδιο.