Το μυστικό της υγείας κρύβεται σε μια απλή συνήθεια

ΕΥΕΞΙΑ

Μια συνήθεια πιο απλή απ' όσο φανταζόμαστε μπορεί να γίνει οδηγός για περισσότερα χρόνια ζωής γεμάτα υγεία. Και μια εξίσου απλή κίνηση θα διασφαλίσει ότι θα τα καταφέρουμε με τον σωστό τρόπο

YGEIAMOU.GR TEAM


Sponsored Content 


Είναι στο χέρι μας η μακροζωία; Η φιλοσοφική λίθος δεν βρέθηκε ποτέ, ούτε και μπόρεσε να παρασκευαστεί μέχρι σήμερα το ελιξίριο της ζωής. Ξέρουμε όμως από πρώτο χέρι ότι η καλή υγεία μπορεί να μας εξασφαλίσει περισσότερα και πιο ποιοτικά χρόνια ζωής. Και το μυστικό της υγείας κρύβεται σε μια συνήθεια απλή.

Αν επιλέξουμε να εντάξουμε τη σωματική δραστηριότητα στη ζωή μας, κάνουμε ένα πολύτιμο δώρο στον εαυτό μας και προσφέρουμε στο σώμα, το μυαλό και την καρδιά μας μια σειρά από σημαντικά οφέλη. Η σωματική άσκηση, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, συμβάλλει στην πρόληψη και διαχείριση ασθενειών όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο διαβήτης, μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους, διασφαλίζει την υγιή ανάπτυξη στους νέους και αυξάνει τα επίπεδα της συνολικής ευημερίας.

Από το καθημερινό περπάτημα έως την έντονη άσκηση, οι επιλογές για να αποκομίσουμε τα μοναδικά οφέλη της σωματικής δραστηριότητας είναι πολλές: δυναμικά σπορ, χαλαρό τρέξιμο, ατομικά ή ομαδικά αθλήματα, ασκήσεις που απαιτούν τη συμμετοχή όλου του σώματος ή τμημάτων του, είναι μερικά μόνο κριτήρια για να αποφασίσουμε τι μας ταιριάζει και θα τηρούμε στην καθημερινή μας ρουτίνα με συνέπεια.

Με σωστή καθοδήγηση, κατάλληλο εξοπλισμό, σωστά παπούτσια και ρούχα, προσοχή στα γεύματα πριν και μετά την προπόνηση και προσαρμογή στη διάρκεια και συχνότητα άσκησης που μας επιτρέπει η φυσική μας κατάσταση, βγαίνουμε κερδισμένοι χωρίς τον κίνδυνο κάποιου μικροτραυματισμού ή σωματικής εξάντλησης. Εκτός αν κάπου μας διέφυγε το σημαντικότερο συστατικό της άσκησης: η ενυδάτωση.

Σωστή ενυδάτωση σε κάθε στάδιο

Η σωστή ενυδάτωση ξεκινά πριν την προπόνηση. Κάνοντας άσκηση χωρίς να έχουμε φροντίσει για τα κατάλληλα αποθέματα νερού στον οργανισμό, το σώμα πιέζεται να ρυθμίσει τη θερμοκρασία, η καρδιά αναγκάζεται να δουλέψει σκληρότερα και οι αντοχές ίσως δεν είναι αρκετές για τις καλύτερες επιδόσεις. Γυμναστές και personal trainers συστήνουν 450-500 ml δύο έως τέσσερις ώρες πριν από την άσκηση, όσο περίπου ένα μπουκάλι των 500 ml από το αγαπημένο μας νερό, AQUA Carpatica.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης έπειτα, μας προφυλάσσει από μυϊκή κόπωση, υπερβολική εφίδρωση λόγω αύξησης της θερμοκρασίας του σώματος και συνεπώς υπερθέρμανση, αλλά και προβλήματα όπως αδυναμία συγκέντρωσης και ζάλη. Οι ειδικοί προτείνουν 240 ml κάθε 10 με 20 λεπτά άσκησης (ή ένα μικρό μπουκαλάκι των 250ml AQUA Carpatica για να υπολογίζουμε το νερό που πίνουμε).

Τέλος, αφού ολοκληρώσουμε την προπόνηση, η ενυδάτωση είναι σημαντική για την αναζωογόνηση και την αποκατάσταση των επιπέδων νερού στο σώμα, κάτι που θα επιτρέψει στους μυς να ανακάμψουν ταχύτερα. Άλλα 500 ml περίπου.

Για προπόνηση 40 λεπτών, ένα μεγάλο μπουκάλι AQUA Carpatica του 1,5 λίτρου έχει καλύψει πλήρως τις ανάγκες μας για ενυδάτωση σε κάθε στάδιο. Για 60 λεπτά άσκησης, το μπουκάλι των 2 λίτρων αποτελεί ιδανική επιλογή.

Τα παραπάνω βέβαια είναι ενδεικτικά καθώς οι ανάγκες για ενυδάτωση επηρεάζονται από το σωματικό βάρος, τον τύπο της προπόνησης, τη συνολική υγεία και άλλους παράγοντες. Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο και ισχύει για όλους, είναι η ανάγκη για ενυδάτωση με νερό υψηλής ποιότητας. Ό,τι δηλαδή αντιπροσωπεύει το AQUA Carpatica.

Καλύτερη υγεία, υψηλότερες επιδόσεις

Έρευνες ισχυρίζονται ότι η άσκηση σε περιβάλλοντα που επικρατεί το υδάτινο στοιχείο αυξάνει τις επιδόσεις, ενισχύει τη διάθεση και μειώνει το στρες και το άγχος. Η επαφή με το νερό προάγει τη σωματική, συναισθηματική και πνευματική ευεξία. Μπορεί μια σταγόνα να χωρέσει αυτή τη μοναδική σχέση;

Το AQUA Carpatica αναβλύζει μέσα από τα Καρπάθια Όρη, μια αρχέγονη γη όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, αφήνοντας μόνο την παρθένα ομορφιά της φύσης και την ιστορία. Μακριά από ανθρώπινες παρεμβάσεις, το AQUA Carpatica με την απαράμιλλη γεύση από τα εκατομμύρια χρόνια ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή, αποτελεί το μόνο νερό στον κόσμο χωρίς νιτρικά (φυσικώς ανθρακούχο) και σχεδόν μηδενικά νιτρικά (φυσικό μεταλλικό), αποτελώντας την ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να ενυδατώνονται με τον σωστό τρόπο και να νιώθουν τη δύναμη της φύσης στο ποτήρι τους.

Η σωματική άσκηση είναι το κλειδί για την καλή υγεία. Το  AQUA Carpatica είναι η εγγύηση ότι θα εξασφαλίσουμε όλα τα οφέλη της άσκησης για τον οργανισμό, χωρίς καταπόνηση και κινδύνους για το σώμα.