Γράφει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη

Το Pilates είναι σε όλους δημοφιλές ως χαμηλής έντασης άσκηση. Είναι αποτελεσματικό για την τόνωση, την μικρή αύξηση μυικής μάζας και τη βελτίωση της στάσης του σώματος, ενώ μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία και να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.

Ωστόσο, το Pilates μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους όσο άλλες ασκήσεις cardio, όπως τρέξιμο ή κολύμπι. Αυτό συμβαίνει επειδή θα κάψετε λιγότερες θερμίδες στα κλασσικά μαθήματα Pilates mat ή Pilates reformer από ότι εάν κάνατε άλλες ασκήσεις cardio.

Αλλά εάν απολαμβάνετε τα μαθήματα Pilates, ίσως έχετε περισσότερες πιθανότητες να παραμείνετε σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής κάνοντας τακτικά μαθήματα. Είναι επίσης πιο πιθανό να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Εάν ο στόχος σας είναι η απώλεια βάρους, δοκιμάστε να συνδυάσετε το Pilates με μια υγιεινή διατροφή και άλλες μορφές άσκησης. Εναλλάσσετε το Pilates με προπόνηση δύναμης και άλλες μορφές cardio όπως περπάτημα, κολύμβηση, τρέξιμο ή ποδήλατο.

Παρακάτω θα δούμε μερικές ασκήσεις pilates ενώ με την βοήθεια αλτήρων κάνουμε τις ασκήσεις με μεγαλύτερη επιβάρυνση αυξάνοντας την δύναμη μας, βοηθώντας την ενεργοποίηση του μεταβολισμού για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Εκτελούμε 10 επαναλήψεις σε κάθε άσκηση

Περνάμε στο άλλο πόδι αφού ολοκληρώσουμε στο ένα πόδι όλες τις ασκήσεις στην σειρά χωρίς διάλειμμα.

Επαναλαμβάνουμε τις ασκήσεις 2 φορές σε κάθε πλευρά.

Άσκηση 1η

Με το ένα πόδι σταθερό σπρώχνουμε το κρεβάτι κρατώντας το άλλο πόδι τεντωμένο (προβολή) και άρσεις των χεριών εμπρός – 10 επαναλήψεις.

Άσκηση 2η

Η ίδια αρχική στάση με άρσεις των χεριών στο πλάι – 10 επαναλήψεις.

Άσκηση 3η

Μένουμε με το πόδι σταθερό μπροστά σε προβολή και με μικρή κλίση του κορμού εμπρός, μαζεύουμε και τεντώνουμε το πίσω πόδι, ενώ ταυτόχρονα κάνουμεεκτάσεις τρικεφάλων – 10 επαναλήψεις.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της άσκησης

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia