*Γράφει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη

Όταν δεν έχετε χρόνο, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να παραλείψετε την προθέρμανση και να περάσετε απευθείας στην προπόνησή σας. Αλλά αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού και να ασκήσει μεγαλύτερη ένταση στους μύες σας.

Όταν προετοιμάζεστε για οποιοδήποτε είδος άσκησης, είτε πρόκειται για προπόνηση cardio, προπόνηση ενδυνάμωσης ή κάποιο ομαδικό άθλημα, είναι σημαντικό να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να προετοιμάσετε το μυϊκό σας σύστημα γι’ αυτό που θα ακολουθήσει. Κάνοντας αυτό, θα βοηθήσετε το σώμα σας να προετοιμαστεί και εκείνο θα σας ευγνωμονεί.

Ποια είναι τα οφέλη της προθέρμανσης πριν από την προπόνηση;

Οι ασκήσεις προθέρμανσης μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να προετοιμαστεί για οποιαδήποτε δραστηριότητα και να διευκολύνει την άσκηση. Μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη μιας προθέρμανσης περιλαμβάνουν:

✅Αυξημένη ευλυγισία.

Το να είστε πιο ευλύγιστοι μπορεί να διευκολύνει τη σωστή κίνηση και άσκηση.

✅Μικρότερος κίνδυνος τραυματισμού.

Η προθέρμανση των μυών σας τους βοηθήσει να κινητοποιηθούν κάτι που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερους τραυματισμούς.

✅Αυξημένη ροή αίματος και οξυγόνου.

Το να αυξήσετε την ροή αίματος βοηθά τους μύες σας να λάβουν τη τροφή που χρειάζονται πριν ξεκινήσουν την πιο έντονη άσκηση.

✅Βελτιωμένη απόδοση.

Μελέτες δείχνουν ότι οι σωστά «προθερμασμένοι» μύες μπορούν να σας βοηθήσουν να ασκηθείτε πιο αποτελεσματικά.

 

Οι ασκήσεις: Κάνουμε για 60″ κάθε άσκηση

1. Jumping Jacks

2. Skipping

3. Squat jacks

4. Jump squats

5. Εναλλάξ άρσεις ποδιών

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο της προθέρμανσης:

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia

Η δυναμική προπόνηση που χτίζει φυσική κατάσταση, βελτιώνει την ισορροπία και καίει θερμίδες