Διαφορές φαίνεται πως παρουσιάζουν τα δύο φύλα και στον τρόπο που αισθάνονται τη διαφορά στη θερμοκρασία αλλά και στο πώς βλέπουν τον εαυτό τους κάθε εποχή του χρόνου.

Σύμφωνα με μια νεότερη δημοσκόπηση, που εξέτασε πώς οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την αυτοπεποίθηση και τη διάθεση των γυναικών, αποκάλυψε ότι κατά μέσο όρο, μόλις επτά είναι οι εβδομάδες που μπορούν να αντέξουν οι γυναίκες στο κρύο, πριν αποζητήσουν θερμότερες θερμοκρασίες.

Ειδικότερα, η έρευνα, που εστίασε σε 2 χιλιάδες γυναίκες και πραγματοποιήθηκε από την εταιρία OnePoll, διαπίστωσε ότι περισσότερες από τις μισές γυναίκες δεν μπορούσαν να αντέξουν δύο μήνες χειμωνιάτικου καιρού (52%). Ήταν, μάλιστα, πρόθυμες κατά 23% να επιστρέψουν στα ελαφρότερα ρούχα.

Σχεδόν οι μισές γυναίκες ένιωθαν λιγότερη αυτοπεποίθηση για το δέρμα τους το χειμώνα (49%), αναφέροντας προβλήματα με το θαμπό δέρμα (30%) και τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος (21%) κατά τους ψυχρότερους μήνες.

Οι γυναίκες δήλωσαν, επίσης, ότι αισθάνονται λιγότερο λαμπερές στην κορύφωση του χειμώνα, τον Δεκέμβριο (36%) και τον Ιανουάριο (41%).

Η χαμένη αυτοπεποίθηση 

Όταν η αυτοπεποίθησή τους ήταν πεσμένη, οι γυναίκες ένιωθαν περισσότερα αρνητικά συναισθήματα για το σώμα τους (49%), είχαν χειρότερη ποιότητα ύπνου (47%) και μειωμένη συνολική ευτυχία (47%) κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ακόμα, το ένα τρίτο δήλωσε ότι η έλλειψη αυτοπεποίθησης τους έκανε να νοιάζονται λιγότερο για την εμφάνισή τους. Παραδόξως, όμως, ακόμη περισσότερες γυναίκες δήλωσαν ότι νοιάζονται περισσότερο για την εμφάνισή τους, όταν νιώθουν άσχημα για τον εαυτό τους (43%).

Περισσότερες από τις μισές γυναίκες δήλωσαν επίσης ότι ντύνονται διαφορετικά από τον τρόπο που πραγματικά θέλουν επειδή δεν έχουν αυτοπεποίθηση για την εμφάνισή τους (56%). Ορισμένες μάλιστα, αισθάνονταν πιο αγχωμένες όταν έπρεπε να φορέσουν καλοκαιρινά ρούχα, καθώς το 40% «πάντα» ή «συχνά» δεν ένιωθε αυτοπεποίθηση για την εμφάνισή τους, όταν φορούσαν πιο ανάλαφρα ρούχα.

Τέλος, οι περισσότερες γυναίκες συμφώνησαν ότι θέλουν να δείχνουν καλά εξωτερικά για να νιώθουν καλά εσωτερικά (81%), ενώ το ίδιο ποσοστό θα ήθελε να νιώθει ότι «λάμπει» όλο το χρόνο, για να μιμηθεί τη λάμψη που νιώθει το Μάιο (31%) και τον Ιούνιο (34%).

Διαβάστε ακόμη:

Κατάθλιψη: Η επικίνδυνη διαταραχή που απειλεί όσους χρησιμοποιούν social media

Μπορεί ένα ψεύτικο χαμόγελο να μας φτιάξει τη διάθεση; Η επιστήμη απαντά