Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η ενίσχυση του θεσμού του Προσωπικού Γιατρού στη χώρα μας. Όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας, εκτός από παθολόγους και γενικούς γιατρούς στη διάθεση των πολιτών θα υπάρχουν εφεξής και γιατροί άλλων ειδικοτήτων ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες όλων σε όλη την επικράτεια.

Στο πλαίσιο αυτό ανοίγει σήμερα η σχετική πλατφόρμα για εγγραφές ιατρών (για τους πολίτες σε δεύτερο χρόνο) για τις εξής 10 ειδικότητες:

  1. αιματολογίας,
  2. γαστρεντερολογίας,
  3. ενδοκρινολογίας – διαβητολογίας,
  4. καρδιολογίας,
  5. νευρολογίας,
  6. νεφρολογίας,
  7. ρευματολογίας,
  8. παθολογικής ογκολογίας,
  9. πνευμονολογίας-φυματιολογίας και
  10. φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης

Οι γιατροί που θα δεχθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ως Προσωπικοί γιατροί, θα δέχονται ασφαλισμενους ή μη ως ασθενείς, θα τους γράφουν στη σχετικη λίστα, θα δημιουργούν τον Ατομικό Ψηφιακό Φάκελο Υγείας και θα παρακολουθούν την πορεία της υγείας τους.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει στη συνέχεια για τους πολίτες- αναμένεται αυτό να γίνει στο τέλος Οκτωβρίου ώστε να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός Προσωπικών Γιατρών από αυτές τις ειδικότητες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας οι εγγεγραμμένοι σε Προσωπικό Γιατρό πολίτες ξεπερνούν τους 4,4 εκατομμύρια.

Ειδήσεις σήμερα:

Ινδία: Ανεστάλη η παραγωγή αντιβηχικού σιροπιού που μπορεί να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών

Κορωνοϊός: Έρχεται νέο επιδημικό κύμα – Τι εκτιμούν οι ειδικοί για την έντασή του