*γράφει η Νάνσυ Κουλούρα

Με έναν αρκετά αντισυμβατικό τρόπο επέλεξε ο Μπιλ ντε Μπλάζιο να ενθαρρύνει τους Νεοϋορκέζους να εμβολιαστούν. Έχοντας ήδη προσπαθήσει να ενεργοποιήσει το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και να προβάλλει τα θετικά του εμβολιασμού κατά της Covid-19, o δήμαρχος της Νέας Υόρκης αποφάσισε να δώσει στους πολίτες ένα ακόμη κίνητρο, που έχει να κάνει με το… στομάχι τους.

Κατά τη διάρκεια μιας εικονικής συνέντευξης Τύπου εχθές, Πέμπτη, ο Μπιλ Ντε Μπλάζιο απόλαυσε μερικές τηγανητές πατάτες της αλυσίδας φαστφουντάδικων Shake Shack, προωθώντας τη νέα συνεργασία του δήμου που έχει ως στόχο την παρότρυνση των πολιτών να κάνουν το εμβόλιο.

«Δωρεάν τηγανητές πατάτες με τον εμβολιασμό; Εγώ εμβολιάστηκα. Μου λέτε ότι μπορώ να απολαύσω αυτές τις λαχταριστές πατάτες; Για μια στιγμή, υπάρχει και μπέργκερ στην υπόθεση;» εμφανίζεται να λέει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης on camera, ενώ παράλληλα δοκιμάζει τα αγαπημένα αμερικανικά εδέσματα.

«Θέλω να δείτε αυτό και να σκεφτείτε. Ξέρω φυσικά ότι κάποιοι αγαπούν τα χάμπουργκερ και κάποιοι όχι, και σεβόμαστε όλους τους τρόπους ζωής. Αν όμως αυτό σας αρέσει σαν εικόνα, απλά σκεφτείτε το όταν σκέφτεστε τους εμβολιασμούς. Μμμμ, εμβολιασμοί. Μμμ. Η ιδέα των εμβολιασμών με κάνει να αισθάνομαι πολύ ωραία αυτή τη στιγμή», συμπληρώνει ο Ντε Μπλάζιο στο σουρεάλ κλιπ, ενώ παράλληλα μασουλάει ηδονικά το μπέργκερ του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κέντρα εμβολιασμού στη Νέα Υόρκη έχουν χορηγήσει πάνω από 7 εκατομμύρια δόσεις, σύμφωνα με τα δεδομένα του δήμου. Περίπου 3,1 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης, πάνω από το 37% του πληθυσμού της και 46% των κατοίκων 18 χρονών και άνω, είχαν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι εχθές. «Πολύς κόσμος είναι έτοιμος να κάνει το εμβόλιο, απλά το έχει καθυστερήσει για κάποιο λόγο. Χρειάζονται ένα ακόμη μικρό κίνητρο, και αυτό κάνουμε τώρα» δήλωσε ο Ντε Μπλάζιο.

Όπως είναι φυσικό, η εικόνα του πολιτικού να απολαμβάνει μπέργκερ και πατάτες on camera μουγκρίζοντας απολαυστικά σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα social media.