Λένε πως το δέρμα λειτουργεί σαν καθρέφτης. Αντανακλά τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Κάθε επιλογή που κάνουμε, κάθε συναίσθημα που βιώνουμε, αποτυπώνεται στην όψη του δέρματός μας. Ένα θαμπό δέρμα μπορεί να μαρτυρά αϋπνία, τα εξανθήματα ενδέχεται να οφείλονται σε μια ανθυγιεινή διατροφή ή ακόμη και σε έντονο στρες. Αντίθετα, μια λαμπερή επιδερμίδα αντανακλά υγιεινές επιλογές στον καθημερινό τρόπο ζωής, όπως επαρκή ύπνο και ενυδάτωση, πρόσληψη σημαντικών ποσοτήτων θρεπτικών συστατικών, αλλά και διαχείριση του καθημερινού άγχους.

Οι επιλογές αυτές συνιστώνται από όλους τους ειδικούς για την υγεία του δέρματος, αλλά και ολόκληρου του οργανισμού. Ωστόσο, εν μέσω μιας καθημερινότητας που «τρέχει» με τρελούς ρυθμούς, τίποτα δεν μπορεί να μας διασφαλίσει ότι μπορούμε να παραμείνουμε συνεπείς σε αυτή την υγιεινή ρουτίνα. Μερικές φορές, δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για επαρκή ύπνο, οι υποχρεώσεις αντικαθιστούν ένα καλό πιάτο σπιτικού φαγητού με γρήγορα και πρόχειρα γεύματα και το άγχος «χτυπάει κόκκινο», καθιστώντας τη διαχείρισή του μια πραγματική πρόκληση. Οι επιπτώσεις που δημιουργούν αυτές οι συνθήκες στο δέρμα πλήττουν εκ νέου την ψυχική μας υγεία, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο παθογένειας.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να δημιουργήσουμε έναν νέο στόχο: Τη φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος μέσα από μια εύκολη και υγιή ρουτίνα, με τέτοιο τρόπο, που θα βελτιώνει την όψη του δέρματος και θα αντανακλά την εσωτερική μας ευεξία. Για να επιτευχθεί ο στόχος, χρειάζεται να έχουμε στο πλευρό μας τους κατάλληλους συμμάχους, τα εργαλεία εκείνα που θα καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τις απλές, αλλά και πιο δύσκολες παθογένειες που εμφανίζονται στο ευαίσθητο δέρμα, χαρίζοντας μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα.

Η La Roche Posay αποτελεί εδώ και χρόνια την κορυφαία επιλογή φροντίδας του δέρματος, διαθέτοντας μια πλούσια συλλογή προϊόντων για κάθε τύπο δέρματος. Στη φαρέτρα της, έχουν πλέον προστεθεί δύο ακόμη «όπλα»: Η κρέμα Toleriane Kerium DS Concentrate και το γαλάκτωμα καθαρισμού Toleriane Dermonettoyant. Τα δύο προϊόντα της σειράς Toleriane ήρθαν να ολοκληρώσουν τη ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας που πλήττεται από την ξηρότητα, την ερυθρότητα και εμφανίζει απολέπιση.

Κάθε σωστή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος ξεκινά από έναν καλό καθαρισμό. Η λοσιόν καθαρισμού και ντεμακιγιάζ Toleriane Dermonettoyant έχει δημιουργηθεί ειδικά για το ξηρό, ευαίσθητο δέρμα, με στόχο τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου, απομακρύνοντας αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα, αλλά και τα υπολείμματα μακιγιάζ. Η υποαλλεργική της σύνθεση αποτελείται από δύο βασικά συστατικά:

Τη γλυκερίνη, ένα συστατικό με ισχυρή ενυδατική δράση, που καταπολεμά την ξηρότητα, αφήνοντας την επιδερμίδα λεία και ενυδατωμένη για μέρες και

Το ιαματικό νερό της La Roche Posay, που καταπραΰνει αποτελεσματικά το δέρμα, μειώνοντας την ερυθρότητα και τον ερεθισμό.

Αρκεί να τοποθετήσετε λίγο από το γαλάκτωμα καθαρισμού στο πρόσωπό σας πρωί και βράδυ, κάνοντας απαλό μασάζ. Ταμπονάρετε απαλά, χωρίς να τρίβετε και μετά ξεβγάζετε προαιρετικά.

Μετά τον ολοκληρωμένο καθαρισμό της περιοχής, σειρά έχει η εφαρμογή των σωστών προϊόντων, για να την ανακούφιση του ερεθισμένου δέρματος. Η καταπραϋντική ενυδατική κρέμα προσώπου Toleriane Kerium DS Concentrate είναι η ιδανική απάντηση σ’ ένα δέρμα με τάση ερυθρότητας και σμηγματορροϊκής δερματίτιδας. Η σύνθεσή του με 5% Aqua Posae Filiformis, ψευδάργυρο και ολαμινική πιροκτόνη πετυχαίνει τρεις βασικούς σκοπούς:

Ρυθμίζει το σμήγμα. Η φυσική άμυνα του δέρματος ενισχύεται. Οι ξηρές περιοχές με τάση για ερυθρότητα, κνησμό και απολέπιση βελτιώνονται ορατά.

Εξυγιαίνει απαλά το δέρμα, αφήνοντάς το καθαρό, με αίσθηση δροσιάς.

Καταπραΰνει και μειώνει τους ερεθισμούς, επανορθώνοντας τον επιδερμικό φραγμό

Ήδη από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής της Toleriane Kerium DS Concentrate, η όψη του δέρματος βελτιώνεται αισθητά, ενώ σε μόλις 4 εβδομάδες επιτυγχάνεται μείωση της ερυθρότητας και της απολέπισης κατά 92% και 100% ανακούφιση από τον κνησμό.

Παράλληλα, η δράση Toleriane Kerium DS Concentrate δεν επιτρέπει στα συμπτώματα να επιστρέψουν, απομακρύνοντας τον κίνδυνο υποτροπής.

Η Toleriane Kerium DS Concentrate θα αποτελέσει στο εξής το βασικό βήμα περιποίησης της ευαίσθητης επιδερμίδας, εφαρμόζοντάς την είτε ως μονοθεραπεία, είτε συνδυαστικά με φαρμακευτικές αγωγές που χορηγούνται σε δερματικές παθήσεις όπως η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, μια συχνή πάθηση που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους με έντονα και επίπονα εξανθήματα. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η κρέμα είναι αρκετή για να αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις μέτριας σοβαρότητας της πάθησης, ενώ δρα αποτελεσματικά κατά και των σοβαρότερων παθήσεων, σε συνδυασμό και με τη φαρμακευτική αγωγή.

Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα της κρέμας στο χέρι σας και στη συνέχεια εφαρμόστε τη πρωί και βράδυ σε καθαρό δέρμα. Σύντομα, θα απολαμβάνετε μια διαφορετική επιδερμίδα, που θα αντανακλά τόσο την εξωτερική, όσο και την εσωτερική σας λάμψη!