Το ξυπνητήρι χτυπά. Άλλη μια απαιτητική ημέρα αρχίζει. Οι κινήσεις πρέπει να είναι γρήγορες. Ένα βιαστικό ντους, πρωινό στο πόδι και έτοιμοι για τη δουλειά. Οι επόμενες ώρες γεμίζουν με υποχρεώσεις και εργασίες. Χρειάζεται συγκέντρωση. Το διάλειμμα; Δύσκολο. Οι υπερωρίες; Συχνές. Το σχόλασμα βρίσκει πολλούς να κατευθύνονται προς μια δεύτερη εργασία. Όταν πια φτάνουν στο σπίτι, είναι πολύ αργά. Ένα γρήγορο γεύμα κι ύστερα ύπνος είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν.

Μπορεί να ακούγεται υπερβολή κι όμως αυτή είναι η καθημερινότητα πολλών ανθρώπων του σήμερα, που «παλεύουν» να ανταπεξέλθουν σε ένα μεγάλο φόρτο υποχρεώσεων. Μέσα σε αυτή την ασφυκτική καθημερινότητα, ακούνε παράλληλα τους ειδικούς να λένε πόσο σημαντικό είναι να τρέφονται σωστά, να ασκούνται και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά το στρες, ώστε να παραμένουν υγιείς.

Πόσο εύκολο είναι, όμως, να φροντίζουμε για όλα αυτά εν μέσω ενός τόσο πιεστικού προγράμματος;

Ο χρόνος για άσκηση μοιάζει με πολυτέλεια, τα γεύματα σταδιακά γίνονται όλο και πιο πρόχειρα και -φυσικά- ανθυγιεινά και το στρες «χτυπάει κόκκινο».

Η ιδανική απάντηση στην επίλυση αυτού του προβλήματος θα ήταν μια έτοιμη υπερτροφή, με ποικιλία θρεπτικών συστατικών αλλά και γεύσεων, που μπορεί να προστεθεί σχεδόν σε κάθε γεύμα, χαρίζοντας εύκολα και γρήγορα την πολυπόθητη ενέργεια που τόσο έχουμε ανάγκη.

Τα καλά νέα; Η λύση αυτή δεν είναι ένα ουτοπικό σενάριο, αλλά κάτι που ήδη υπάρχει και κρύβεται στο Μακεδονικό Ταχίνι.

Μία μόνο κουταλιά περιέχει πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο και ψευδάργυρο, που συμβάλλουν σημαντικά στην καθημερινή κάλυψη των αναγκών του οργανισμού και την ομαλή λειτουργία του.

Ποιο είναι το μυστικό της υπέροχης γεύσης και της απαράμιλλης ποιότητας του Μακεδονικού Ταχινιού;

Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι 100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που, εδώ και 100 χρόνια, ξεδιαλέγεται, πλένεται με καθαρό, πόσιμο νερό και ψήνεται προσεκτικά, για να φτάσει στο τραπέζι μας, πάντα με βασικό γνώμονα τη διατήρηση της ποιότητας.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες μπορεί να κάνουν τη δουλειά των ανθρώπων πιο εύκολη, καμία όμως δεν έχει κατορθώσει να φτάσει ή ακόμη και να ξεπεράσει το γευστικό και ποιοτικό αποτέλεσμα που χαρίζει το άλεσμα στη μυλόπετρα, που παραμένει η μοναδική μέθοδος που σέβεται τον σπόρο του σουσαμιού.

Μέχρι και σήμερα, λοιπόν, το διαλεχτό σουσάμι του Μακεδονικού Ταχινιού αλέθεται παραδοσιακά, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών, σε φυσική πέτρα, η οποία δεν «τραυματίζει» τον καρπό και έχει τον δικό της, ξεχωριστό ρόλο στην ανάδειξη των ιδιαίτερων αρωμάτων και της πλούσιας γεύσης του. Αυτό διασφαλίζει εδώ και έναν αιώνα τη μοναδική γεύση του Μακεδονικού Ταχινιού.

Για ποιους ενδείκνυται το Μακεδονικό Ταχίνι;

Αν υποθέσουμε ότι η καθημερινότητα που περιγράφηκε προηγουμένως αφορά στους περισσότερους ανθρώπους του σήμερα, τότε το ίδιο ισχύει και για το Μακεδονικό Ταχίνι, που ενδείκνυται για όσους γυμνάζονται, έχουν απαιτητική καθημερινότητα ή απλά θέλουν μία απολαυστική και ταυτόχρονα θρεπτική και υγιεινή προσθήκη στη διατροφή τους.

Η πλούσια ενέργεια που χαρίζει το Μακεδονικό Ταχίνι χάρη στα θρεπτικά του συστατικά ενθαρρύνει περισσότερο και την ένταξη της άσκησης στη ζωή μας, αφού βοηθά στην αποκατάσταση και την ενίσχυση των μυών, κάνοντας τη γυμναστική πιο εύκολη και απολαυστική. Με τη σειρά της, η καλή φυσική κατάσταση, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, που προσφέρουν τα πολύτιμα συστατικά του Μακεδονικού Ταχινιού, συμβάλλουν στη συνολική ευεξία του οργανισμού και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας, μειώνοντας τις επιπτώσεις του στρες.

Ποιο είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό του Μακεδονικού Ταχινιού;

Μα, φυσικά, ότι διατίθεται σε 12 διαφορετικές γεύσεις, όπως κλασσικό, ολικής άλεσης, με πρεβιοτικές ίνες, κακάο, μέλι, πορτοκάλι, λεμόνι, ρόδι και cranberries και πολλές άλλες, που καλύπτουν όλες τις γευστικές προτιμήσεις. Η γευστική του ποικιλία σημαίνει αυτόματα ότι μπορεί να συνδυαστεί με άπειρους τρόπους, συνθέτοντας αναρίθμητα διαφορετικά αλμυρά και γλυκά πιάτα. Έτσι, αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για γεύματα που μας γεμίζουν ενέργεια όλη τη μέρα, κάθε μέρα!

Τώρα, λοιπόν, ξέρετε ποια είναι η απάντηση στην ερώτηση «Γεμάτο πρόγραμμα και υγιεινή διατροφή γίνεται;». Φυσικά! Βρείτε το Μακεδονικό Ταχίνι στα ράφια των σουπερμάρκετ με ανανεωμένη συσκευασία και λογότυπο και αφήστε ελεύθερο τον σεφ που κρύβεται μέσα σας, δημιουργώντας πολλές, διαφορετικές παρασκευές. Έτσι, δεν θα βαρεθείτε ποτέ το Μακεδονικό Ταχίνι!

Επισκεφθείτε το ανανεωμένο site makedonikotahini.gr, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για όλη τη διαδικασία με την οποία παράγεται το Μακεδονικό Ταχίνι, αλλά και να αντλήσετε έμπνευση για συνταγές. Καλή απόλαυση!